Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei: „Degradarea s-a adâncit pentru că e multă nepricepere. Ăsta nu e liberalism”

Fostul ministru al Educaţiei şi al afacerilor interne, Andrei Marga, a făcut la România TV o anliză dură a mediului politic din România, afirmând că meritocraţia nu mai există în alegerea celor care conduc destinele ţării.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 18:45
Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei: „Degradarea s-a adâncit pentru că e multă nepricepere. Ăsta nu e liberalism”

„Mai pricepeti ceva? Sigur, degradarea este adanca si ea vine putin mai din spate, vine din legea educatiei care este in vigoare. Spiru Haret s-ar ingrozi sa vada ce este in legea educatiei. Cea mai proasta lege a educatiei din secolul XX.

Degradarea s-a adancit pentru ca e multa nepricepere. Ca sa fim clari: executivul Romaniei de la varf si pana unde vrem noi. Sunt sefi de promotie? Eram cam 8 sefi de promotie in guvern, la ora actuala nu e niciunul. Unde sunt oamenii capabili? Este nepricepere. Politizare primitiva.

Acesta nu este liberalism, este cu totul altceva. Nu exista analiza. Romania acum se pregateste sa ia puterea nu stiu cine, o majoritate nu stiu de care. Vrei puterea, dar puterea nu se poate cand tu nu ai nicio analiza. Eu sunt ingrozit de ceea ce vine.

Acum se creeaza o segregare. Vad cum lucreaza cei de la privat, serios. Copiii trebuie educati. Noi ne facem iluzii, nici toti studentii nu au tablete sa faca online-ul, elevii nu mai discut”, a spus fostul ministru al Educaţiei din guvernul lui Victor Ciorbea.

Citeşte şi: Ciolacu, despre discursul lui Iohannis: „Sănătatea nu contează! Toată puterea din România pentru sine şi camarila liberală”