Andronescu vrea să regândească şcoala profesională şi liceul tehnologic

Publicat: Miercuri, 19 Septembrie 2012 17:07 // Actualizat: Miercuri, 19 Septembrie 2012 17:07 // Sursa: RTV.net

Regândirea ideii de şcoală profesională şi de liceu tehnologic reprezintă un obiectiv principal pentru următoarele două luni, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Foto: minutul.ro

"În următoarele două luni, principalul meu obiectiv este să regândesc şcoala profesională. Trebuie să mergem pe restructurarea acestor şcoli. Nu îmi este foarte clar care este cea mai potrivită formulă. În 2011, şcolile profesionale au devenit total neatractive, şi atunci am hotărât să le transform în şcoli de arte şi meserii. Tot atunci am mers în fiecare judeţ şi am încercat să le racordăm la piaţa muncii. Trebuie să definim domeniile în care angajatorii au nevoie de specialişti în anumite meserii. În funcţie de aceste nevoi, putem încheia parteneriate între angajatori şi unităţile de învăţământ prin care şcoala se angajează să pregătească specialişti, iar angajatorul să preia absolvenţii în cea mai mare parte a lor", a explicat ministrul Educaţiei, citat de AGERPRES.

Ecaterina Andronescu a menţionat, totodată, că regândirea liceelor tehnologice şi extinderea numărului de şcoli postliceale sunt subiecte aflate pe agenda de priorităţi în perioada următoare.

"Trebuie să recordăm şi liceul tehnologic la piaţa muncii şi domeniile în care construim aceste licee să fie compatibile cu nevoile angajatorilor. De asemenea, după ce definim domeniile în care regândim liceele tehnologice, dar şi şcolile postliceale, să trecem la faza redactării manualelor de specialitate. Există şi nivelul următor din şcolile postliceale şi putem extinde aceste şcoli pentru anul şcolar următor", a apreciat Ecaterina Andronescu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecaterina Andronescu liceul tehnologic ministrul educatiei şcoală profesională
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 sep 21:08
...extinde aceste şcoli pentru anul şcolar următor”, a apreciat Ecaterina Andronescu. Sursa articolului – http://www.rtv.net/andronescu-vrea-sa-regandeasca-scoala-profesionala-si-liceul-tehnologic_45177.html ...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H