Angajat CFR, cercetat disciplinar după ce a dezvăluit că şefii de tren dorm pe bancă în gară. „Alte funcții freacă duda!”

Angajatul CFR care a reclamat condiţiile în care şefii de tren sunt nevoiţi să se odihnească pe bancă în gara din Deta a dezvăluit că orele lucrate i-au fost trecute ca ore de pază, plătite fără sporuri, după ieşirea sa publică.

14 aug. 2021, 13:39
Angajat CFR, cercetat disciplinar după ce a dezvăluit că şefii de tren dorm pe bancă în gară. „Alte funcții freacă duda!”

Marius Bercheșan, un angajat CFR, a sesizat faptul că şefii de tren sunt nevoiţi să doarmă pe bancă în staţia Deta din judeţul Mureş. Motivul: dormitorul destinat angajaților și amenajat în incinta gării a fost închis.

După ce a făcut publice fotografiile, bărbatul a anunţat că este cercetat disciplinar pe motiv că a refuzat să doarmă pe bancă, în gară, şi a luat o nouă tură.

„Bună ziua de la Deda!!! Cred că toţi cei care m-aţi susţinut şi încurajat în legătură cu postarea din staţia Deda muriţi de curiozitate să aflaţi ce s-a întâmplat în urma sesizării făcute : din nou mi-au fost tăiate orele de serviciu şi trecute la pază după cum se poate observa şi in evidenţa activităţii lunare!”, a scris sâmbătă, pe Facebook, angajatul CFR care a sesizat condiţiile în care personalul care deserveşte garniturile feroviare este nevoit să petreacă timpul în staţia Deda, conform News.ro.

Marius Bercheşan a explicat că el este, practic, penalizat, după ce orele lucrate au fost trecute ca ore de pază. În plus, şeful de tren susţine că el nu este paznic.

„Acum iar sunt în Deda, pe bancă. Orele de ieri noapte, de serviciu mi le-a tăiat. M-au trecut la pază. Sunt ore plătite fără sporuri, ca şi un muncitor necalificat. Ore trecute la pază, dar eu nu am curs de paznic, nu am puşcă, nu am nimic. Cum să fac pază?”, a declarat Bercheşan pentru sursa citată.

Bărbatul care lucrează la CFR de peste 31 de ani dă vina pe şeful de tură de la comanda personalului de la Târgu Mureş pentru faptul că i-au fost tăiate orele lucrate.

Citeşte şi: Dacian Cioloş intervine în scandalul de la CFR: „Nu l-am auzit pe premier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe director”

Angajat CFR, cercetat disciplinar după ce a dezvăluit că şefii de tren dorm pe bancă în gară. Mesajul care a declanşat scandalul uriaş

Scandalul de la CFR a luat amploare, după ce Marius Berchesan a publicat mai multe fotografii din stația Deda, descriind condițiile în care angajații aflați la distanță de casă sunt nevoiți să își petreacă timpul de odihnă.

„Stația Deda, dormitorul personalului de tren al stației Târgu Mureș, grup sanitar, tot ce avem nevoie, după cum se poate vedea și din poze. Domnilor șefi de subunități, domnilor șefi de serviciu, domnule șef de regională vi se pare normal ce se întâmplă la stația Deda unde eu trebuie să am odihnă la cap de secție? Domnilor șefi ai CFR Călători, știți că și noi șefii de tren suntem oameni?? Domnilor șefi de stație din Târgu Mureș, de ce de trei săptămâni de când s-a închis dormitorul din Deda nu ați venit niciodată aici să vedeți ce condiții avem? Domnilor șefi de stație din Tg. Mureș primiți 20% spor de conducere, știți pentru ce îi primiți?”, a scris angajatul CFR pe rețeaua de socializare.

În același mesaj, el se adresează și șefilor de la București: ”Domnilor din central, știți că noi șefii de tren suntem o parte din angajații care aducem bani la CFR Călători, în comparație cu alte funcții care toată ziua freacă duda?”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, făcut praf de presa din ţara părinţilor săi. „Nu reușește să impună în România reformele. Nu a realizat nimic hotărât cu temele mari”