Angajații Dacia s-au săturat de promisiunile politicienilor și au ieșit în stradă. Mii de sindicaliști s-au adunat la protest. Ce îi nemulțumește pe oameni

Angajații Dacia s-au săturat de promisiunile politicienilor și au ieșit joi în stradă. Peste 5.000 de sindicaliști sunt așteptați la protestul care se desfășoară împotriva guvernanților, care nu și-au respectat promisiunile privind modificarea legislaţiei muncii.

17 nov. 2022, 09:15
Angajații Dacia s-au săturat de promisiunile politicienilor și au ieșit în stradă. Mii de sindicaliști s-au adunat la protest. Ce îi nemulțumește pe oameni

UPDATE Protest de amploare la Mioveni. Mii de angajați ai uzinei Dacia protestează chiar în aceste momente, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți de faptul că guvernanții nu și-au respectat promisiunile privind modificarea legislaţiei muncii.

Sindicaliștii cer salarii mai mari și modificarea contractelor de muncă.

Angajații Dacia s-au săturat de promisiunile politicienilor și ies joi în stradă. Peste 5.000 de sindicaliști sunt așteptați la protestul care se desfășoară împotriva guvernanților, care nu și-au respectat promisiunile privind modificarea legislaţiei muncii.

Citește și Daniel Ghiţă cere internarea forţată la psihiatrie a protestatarului „Ceauşescu”: „A comis multe fapte penale, fără să fie deranjat”

”Joi, 17 noiembrie, membrii Sindicatului Autoturisme Dacia organizează un miting de protest. Aproximativ 5 mii de angajaţi ai Uzinelor Dacia vor ieşi în stradă”, a transmis, luni, Blocul Naţional Sindical.

Principala nemulțumire a celor peste 5.000 de angajați este că în ciuda tuturor promisiunilor lor, guvernanții nu au luat nicio măsură pentru a le proteja locurile de muncă.

„Protestăm pentru că guvernanții nu au luat nicio măsură pentru a proteja și susține locurile de muncă. Protestul nostru este legat și de faptul că dorim plafonarea facturilor la utilități. În ceea ce privește legislația muncii, avem multe propuneri de modificări. Însă cererea principală aici este aceea de a putea face contracte colective de muncă la nivel sectorial și național. Din păcate, România este singura țară membră a Uniunii Europene care nu are un contract la nivel național. Printr-un asemenea contract colectiv, s-ar stabili niște drepturi minimale ce ar fi garantate, precum plata orelor suplimentare sau numărul minim de 21 de zile de concediu anual, așa cum era până în 2011. Sunt companii în România ce nu respectă aceste drepturi. Contractul colectiv de muncă la nivel național ar acoperi toate ramurile”, a declarat pentru „Adevărul” Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia.

Mai ai mult, sindicaliștii spun că sunt nemulțumiți și de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie.

”De asemenea, membri BNS sunt nemulţumiţi şi de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit lor, acțiunea de protest va avea loc în intervalul orar 13.00 şi 14.00, și se va desfășura  în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.

Citește și Proteste violente împotriva carantinei Covid. Oamenii se bat cu poliţia, răstoarnă maşini şi distrug centre de testare VIDEO