Angajații din mediul privat, fără zile libere plătite de la 1 ianuarie 2024. Rămân doar cu cele 20 de zile de concediu

În timp ce Guvernul intenționa să mai adauge câteva zile libere sau ca săptămâna să aibă patru zile lucrătoare, angajații din meciul privat riscă să rămână doar cu concediul legal de 20 de zile.

17 apr. 2023, 08:43
Angajații din mediul privat, fără zile libere plătite de la 1 ianuarie 2024. Rămân doar cu cele 20 de zile de concediu
Angajații din mediul privat, fără zile libere plătite de la 1 ianuarie 2024. Legea este la Senat

Angajații din mediul privat, fără zile libere plătite de la 1 ianuarie 2024. Practic, românii care muncesc la patron ar putea rămâne, în curând, doar cu cele 20 de zile de concediu pe care le au anual. Legea a fost deja depusă la Senat, iar dacă va trece de Parlament şi va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis se va aplica începând cu 1 ianuarie 2024.

Citeşte şi: Veste mare pentru această categorie de români. Banii intră direct în cont!

Parlamentarii au justificat demersul prin faptul că antreprenorii privați care s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să sufere pierderi importante. Astfel, un grup de parlamentari s-a gândit să ceară interzicerea suplimentării acestor zile libere.

Citeşte şi: Scapă urgent de acești bani! BNR a făcut anunțul momentului

În cadrul proiectului sunt puse la dispoziție două variante, mai exact angajatul trebuie să suporte cheltuielile salariale din bugetul firmei sau poate opta pentru varianta în care pierderile sunt compensate prin reducerea unor cheltuieli.