Angajații din România primesc încă două zile libere. Legea a fost votată în Parlament

Proiectul de lege care prevede încă două zile libere pentru angajații din România a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaților, care este for decizional. Legea merge la promulgare și va intra în vigoare după publicarea ei în Monitorul Oficial.

15 feb. 2023, 12:38
Angajații din România primesc încă două zile libere. Legea a fost votată în Parlament

Boboteaza și Sfântul Ioan au fost declarate sărbători legale, zile libere în care nu se lucrează. Proiectul de lege inițiat de PSD a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional.

Proiectul care aduce încă două zile libere pentru angajații din România a fost adoptat, miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, care este for decizional, cu 193 de voturi pentru și 65 împotrivă.

Citește și: Structura anului școlar 2023-2024: Vacanța de primăvară a fost mutată de Paște, vacanța mobilă se poate lua și în martie, școala începe la 11 septembrie și se încheie în 21 iunie

Astfel, zilele de 6 şi 7 ianuarie s-au adăugat celor 15 zile libere care apar acum în Codul Muncii.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie – Botezul Domnului – Boboteaza și 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, se arăta în raportul comisiei de specialitate.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Zile libere 2023, mai multe minivacanţe. Sărbătorile legale care pică în weekend ar putea fi reportate în cursul săptămânii

 

Codul Muncii prevede că următoarele zile sunt nelucrătoare:

1 şi 2 ianuarie;
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui;
prima şi a doua zi de Paşti;
1 mai;
1 iunie;
prima şi a doua zi de Rusalii;
Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
1 decembrie;
prima şi a doua zi de Crăciun.