Angela Merkel a discutat la telefon cu Iulia Timoşenko. Vor avea în curând o întrevedere

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, va avea în viitorul apropiat o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, anunţă un comunicat publicat pe site-ul oficial al fostului premier ucrainean, informează, duminică, RIA Novosti, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
23 feb. 2014, 14:17
Angela Merkel a discutat la telefon cu Iulia Timoşenko. Vor avea în curând o întrevedere

„O discuţie telefonică a avut loc astăzi între Iulia Timoşenko şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel. În timpul discuţiei, Merkel a felicitat-o pe Timoşenko pentru eliberare şi şi-a exprimat încrederea că revenirea ei în marea politică va deveni unul dintre factorii cei mai importanţi în stabilizarea situaţiei din Ucraina, menţinerea unităţii ţării şi revenirea Ucrainei pe calea reformelor„, se spune în comunicat.

Potrivit RIA Novosti, Merkel a asigurat-o pe Timoşenko de hotărârea Germaniei de a sprijini prin toate mijloacele aceste acţiuni.

Citeşte şi Comunitatea internaţională salută eliberarea Iuliei Timoşenko

„Părţile au convenit de asemenea asupra unei întrevederi care ar putea avea loc în viitorul apropiat”, se mai spune în comunicatul de presă citat, informează Agerpres.

Parlamentul ucrainean a adoptat, sâmbătă, o rezoluţie privind „îndeplinirea obligaţiilor internaţionale ale Ucrainei referitoare la Iulia Timoşenko„, rezoluţie ce a permis eliberarea fostului premier.

Iulia Timoşenko a ieşit deja în libertate şi s-a întâlnit sâmbătă seară cu protestatarii din Piaţa Independenţei din Kiev. Timoşenko a declarat deja că ar dori să candideze la funcţia de preşedinte al Ucrainei.