Angela Merkel schimbă strategia: Cancelarul german cere ca Alternativa pentru Germania să nu mai fie demonizată

Cancelarul german, Angela Merkel, are în vedere o schimbare de strategie față de partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) și alegătorii lui, scrie în ediția sa de marți Bild, citat de agenția DPA, citată de Agerpres.

03 mai 2016, 10:16
Angela Merkel schimbă strategia: Cancelarul german cere ca Alternativa pentru Germania să nu mai fie demonizată

UPDATE 15:57 CDU, partidul de centru-dreapta al cancelarului german Angela Merkel, a dezmințit marți o informație apărută în ziarul Bild potrivit căreia formațiunea politică ar avea în vedere o schimbare de strategie față de partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) și alegătorii lui, relatează DPA.

Potrivit cotidianului popular, în cadrul unei reuniuni cu partidul său de centru-dreapta, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), dna Markel a afirmat că demonizarea AfD, care deține locuri în jumătate din parlamentele celor 16 landuri ale țării, și a susținătorilor AfD nu face decât să provoace o îndepărtare și mai mare de partidele tradiționale.

În opinia sociologilor și a politologilor, politica de centru a dnei Merkel din ultimul deceniu i-a determinat pe susținătorii CDU să se îndepărteze și să opteze pentru AfD, care, la sfârșitul săptămânii trecute, și-a întărit poziția anti-imigrație și anti-islam într-un nou manifest.

Citeşte şi Merkel face compromisuri în premieră: Cancelarul german formează coaliţie cu Verzii

DPA amintește că, la alegerile regionale din martie a.c., AfD a obținut o victorie electorală fără precedent, făcându-și intrarea în parlamentele landurilor Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat și Saxonia-Anhalt.