Anisie: „Autorităţile au achiziţionat 500.000 de tablete şi 70.000 de laptopuri”. Ministrul nu ştie, însă, când vor ajunge la elevi

Pentru bunul mers al învăţământului online, elevii români vor primi 500.000 de tablete şi aproximativ 70.000 de laptopuri, a declarat ministrul educaţiei Monica Anisie la B1TV.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 17:17
Anisie: „Autorităţile au achiziţionat 500.000 de tablete şi 70.000 de laptopuri”. Ministrul nu ştie, însă, când vor ajunge la elevi

Referitor la achiziţia de astfel de gadgeturi, Moncia Anisie a ţinut să precizeze că achiziţiile nu se regăsesc în atribuţiile ministerului pe care-l conduce, Ministerul Educaţiei ocupându-se strict de procesul de învăţământ. 

„Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, nu de achiziția de tablete. Ministerul Educației a elaborat, chiar și așa, caietul de sarcini, a transmis banii necesari pentru achiziție către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate. În această perioadă se desfășoară evaluarea ofertelor și sperăm, așa cum am prevăzut, ca pe 10 septmebrie să fie livrate măcar primele tranșe din cele 250.000 de tablete.

Prin OUG dată de Guvern săptămâna aceasta a fost prevăzut că se pot achiziționa 500.000 de tablete, eligibile fiind să aplice pentru proiect atât Inspectoratele școlare, cât și unitățile de învățământ – singure, nu în parteneriat cu Inspectoratul – fie autoritățile publice locale. Banii sunt puşi la dispoziţie de Ministerul Fondurilor Europene îi pune la dispoziție. Tot în sprijinul școlilor, avem un proiect derulat de Minsiterul Educației cu Banca Mondială. Achiziționăm aproximativ 70.000 de laptopuri pentru 1.164 de licee, ele fiind eligibile. Procesul e în derulare„, a precizat ministrul Educaţiei. 

Citeşte şi Monica Anisie: „Normele sanitare vor fi elaborate în cursul acestei săptămâni. Există şi măsuri pentru copiii cu anumite afecţiuni”

Ministrul Educaţiei a spus, însă, că nu poate înainta o dată exactă la care gadgeturile vor ajunge în şcoli, exprimându-şi speranţa că Legea achiziţiilor publice trebuie respectată.

„Există o Lege a achizițiilor publice, iar aceasta trebuie respectată. Noi sperăm ca la licitațiile pe care le-au realizat cei de la ONAC și la Ministerul Educației sau le vor desfășura autoritățile locale să existe termene clare, așa încât să oferim copiilor sprijin, dacă vor intra în scenariul roșu, în care toți elevii vor învăța online„, a completat Anisie.