Antonescu, avertisment dur pentru Tăriceanu: Dacă este desemnat premier de Băsescu, va fi exclus

Crin Antonescu a declarat, joi seară, că în situaţia în care Călin Popescu Tăriceanu va fi desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu, în locul lui Victor Ponta, dacă USL are majoritate, atunci liberalul va fi exlcus din partid, iar şeful statului va fi suspendat.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 20:01
Antonescu, avertisment dur pentru Tăriceanu: Dacă este desemnat premier de Băsescu, va fi exclus

Întrebat, la Realitatea TV, ce se va întâmpla în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu îl va desemna premier pe Călin Popescu Tăriceanu, inclusiv în situaţia în care USL obţine majoritatea mandatelor din Parlament, Antonescu a răspuns: „Călin Popescu Tăriceanu nu va primi acest mandat (…) Dacă primeşte acest mandat Călin Popescu Tăriceanu se întâmplă două lucruri: Traian Băsescu este suspendat şi Călin Popescu Tăriceanu este exclus”, a răspuns Antonescu, precizând însă că fostul premier a infirmat în mod public faptul că şi-ar dori această poziţie.Liderul PNL a precizat că oricine altcineva în afara lui Victor Ponta ar primi mandatul de premier de la Traian Băsescu va avea aceeaşi soartă.

„O mie la sută este convingerea mea că nu e cazul ca domnul Tăriceanu, sau oricare alt membru al PNL, să fie în această situaţie(…) Garantez şi pentru Gigi Becali, adică pentru toţi”, a mai spus Antonescu, ironic.

Întrebat despre declaraţiile lui Tărcieanu despre atitudinea USL pe tema poziţiei Românie pe tema bugetului UE, Antonescu a spus că fostul premer liberal este manipulat.

„Se întâmplă un lucru trist cu domnul Tăriceanu pe aceste pasaje, nu în general, sper, care arată cum un om care probabil nu are intenţii rele – nu am motiv să cred asta, nu vreau să cred asta – poate să să fie manipulat de nişte propagandişti abili. Care sunt cele două teme care au mai rămas propagandei PDL – ARD – Traian Băsescu? Nu ne mai pot spune că au guvernat bine, nu mai pot face apologia guvernelor Boc, administraţiei Băsescu. Ei spun două lucruri, două mari minciuni: unu – că acuma Ponta nu absorbit fonduri, că putea să le ia pe toate, şi din cauza asta avem o problemă şi mai spun dânşii «Cum să mă mai bat pentru mai multe fonduri, trebuie să fac ciocu’ mic, că am absorbit fonduri» şi doi, tema care devine centrală a campaniei şi veţi vedea în ultimele două săptămâni – USL este anti-occidental, anti-Uniunea Europeană, vrea să ne scoată din UE. Ce ne spune dnul Tăriceanu în Parlament? Păi la 10 minute după ce premierul prezintă nişte cifre şi arată că gradul de absorţie este totuşi spre 20%, cu banii care au intrat şi cu banii pe care s-au făcut actele ca să intre, şi domnul Tăriceanu vine şi ne spune, ca şi domnul Blaga aseară, «Nu-i adevărat, numai 10% au intrat»”, a spus Antonescu.

El a menţionat că Tăriceanu reia, fără voie, teze false susţinute de Traian Băsescu şi PDL.

Preşedintele PNL a mai spus că este greu să primeşti sfaturi de la cineva care, ca premier, „într-o dimineaţă”, fără a se consulta cu nimeni, a făcut un anunţ care însemna că România nu îşi va respecta anumite obligaţii.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, marţi, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că atitudinile de „ţâfnă şi arţag” faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară „izolată, marginalizată şi frustrată”.