Anunţ de ultimă oară al Guvernului despre pensii. Dancă: „Vor creşte de la 1 septembrie”

Şeful Cancelariei premierului a declarat, miercuri, la România TV, că Guvernul va creşte pensiile din septembrie, însă "este prematur" să fie avansat în prezent un procent, pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus. De asemenea, Ionel Dancă a explicat că după prima jumătate a anului va fi realizată o rectificare bugetară, după ce vor fi analizate datele financiare.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 14:10
Anunţ de ultimă oară al Guvernului despre pensii. Dancă: „Vor creşte de la 1 septembrie”

Întrebat de jurnalista Lili Ruse dacă pensiile vor creşte cu 40 la sută din septembrie, Ionel Dancă a explicat la Guvernul analizează datele privind modul în care evoluat economia, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

„După prima jumătate a anului, conform legii responsabilităţii fiscale, se va face o evaluare fiscală şi se va lua o decizie. Cu siguranţă ne dorim să creştem pensiile, dar acest lucru poate fi anunţat numai după ce vom avea analiza.

Cu siguranţă pensiile vor creşte. Decizia finală se va lua după ce vom avea datele financiare pentru prima jumătate a anului”, a declarat Ionel Dancă, la România TV.

MAJORARE PENSII cu 40 la sută. Daniel Dăianu: Sub nicio formă! Am da drumul la o bombă

Şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban a menţionat că rectificarea bugetară va fi realizată în cursul lunii iulie.

„Important este că pensiile vor creşte de la 1 septembrie şi facem toate eforturile pentru a găsi toate resursele necesare”, a spus Dancă.

De asemenea, Ionel Dancă a afirmat că legea bugetului de stat şi a legea asigurărilor de stat pentru 2020 au cuprins majoritatea pensiilor şi au fost construite având la bază o creştere economică estimată de 4 la sută.

„Trebuie să avem un tablou complet. Este prematur să avansăm un procent, a explicat Ionel Dancă la România TV.

Creştere PENSII. Ludovic Orban: „Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”


loading...