Anunţ de ultimă oră despre Elena Udrea. Iubitul ei a dat vestea după ultima convorbire cu fostul ministru

Adrian Alexandrov, 36 de ani, a învățat foarte repede ce trebuie să facă un părinte pentru copilul său atunci când trece prin momente delicate. Iubitul Elenei Udrea evită să ofere detalii amănunțite despre această latură, dar a dezvăluit ultima convorbire cu fosta consilieră a lui Traian Băsescu.

01 aug. 2023, 14:57
Anunţ de ultimă oră despre Elena Udrea. Iubitul ei a dat vestea după ultima convorbire cu fostul ministru

Elena Udrea are de ispăşit ani grei de închisoare, iar Adrian Alexandrov spune că nu este deloc ușor să-și crească fiica de unul singur. „Suntem în vacanță. Și eu, și fata! Am ales să mergem la Sulina, de unde sunt de loc, la casa părinților mei și să ne bucurăm de aceste momente împreună. Vom merge la plajă, dar și în alte locuri și vom face și plimbări cu barca prin deltă. Sunt niște locuri foarte frumoase prin zonă!”, a declarat Adrian Alexandrov pentru Cancan.

De asemenea, acesta a subliniat că nu este deloc ușor să-și crească fiica de unul singur. „Nu este cazul să discutăm de așa ceva. Vă pot garanta că nu e simplu să-ți crești singur copilul, dar asta este, mergem înainte!”, a mai spus el.

Mai apoi, partenerul de viață al Elenei Udrea a explicat și că fostul om politic are o situație echilibrată, în ciuda condițiilor de detenție în care trăiește din vara anului trecut.

Ce face Elena Udrea, la mai bine de un an de când se află în închisoare. Decizia luată de fostul ministru din spatele gratiilor. „Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău”

Elena era în regulă, cel puțin duminică seara când am vorbit cel mai recent la telefon cu ea. Discutăm des, cât de des ne-o permit condițiile, dar vă asigur că moralul său e unul ridicat. Nici vorbă despre alte lucruri!”, a mai spus Adrian Alexandrov pentru sursa menționată.

Elena Udrea este încarcerată din 16 iunie 2022 în Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de șase ani. Aceasta a fost condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită și de abuz în serviciu.

Elena Udrea, revoltă din închisoare: Costul lunar pentru un deținut este de 7000 de ron, cât trei salarii medii de profesor sau 4 pensii normale

Elena Udrea se revoltă pe tema grevei din Educație. Fostul ministru al Turismului spune că în timp ce guvernul se chinuie să acopere găurile de la buget și nu are bani pentru majorarea salariilor profesorilor, autoritățile cheltuiesc lunar circa 7.000 de lei pentru un deținut.

”Costul lunar pentru un deținut este de 7000 de ron, cât 3 salarii medii de profesor, sau 4 pensii normale. Diferite documente ale UE, „rezoluții” ale PE, „recomandări” ale Consiliului Europei, „concluzii” ale Consiliului, de exemplu ( cele din martie 2018, sau decembrie 2019, ori din 2022) recomandă ferm și instistent tărilor europene să instituie măsuri alternative detenției. Aceasta(n.a. detenţia) “ar trebui utilizată doar ca ultimă soluție” în timp ce „măsurile neprivate de libertate”, au rolul important de a promova reabilitarea și reintegrarea socială a infractorului( reducerea recidivei… și, în consecință, o mai mare securitate publică).

Citește și: Grevă profesori. Guvernul face un nou apel către profesori, dar vine cu aceeaşi ofertă financiară. Luni ar trebui să înceapă înscrierea la Bac 2023, dar sindicatele continuă in corpore protestele

Astfel de măsuri sunt aplicate în mai toate țările europene: închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității, sancțiuni financiare, supraveghere electronică.

Evident, “utilizarea sporită a sancțiunilor neprivative de libertate, are efecte pozitive și asupra suprapopulării inchisorilor, condițiilor deficitare de detenție, asupra radicalizării deținuților aflați în închisoare și asupra ostacolelor întâlnite în domeniul recunoașterii reciproce în state ale hotărârilor judecătorești”.

Așa se explică de ce mulți români, nu doar cei câțiva cunoscuți care sunt „dați” mereu la TV, aleg să-și execute pedepsele în celelalte țări europene care pun în practică recomandările instituțiilor UE.

Citește și: Greva profesorilor se prelungeşte. Sindicatele îşi menţin solicitarea de majorare a salariilor cu 25%. Funeriu: „În ăştia nouă ani li s-au livrat profesori cu cuţitul la beregată. Ăsta este rezultatul a nouă ani de România Educată”

România, în schimb, preferă să țină zeci de mii de oameni în pușcării fără sa facă nimic, să cheltuile 400 de milioane de euro pe an cu aceștia, plus încă 120 de milioane de euro pe an pentru amenzile primite de la CEDO, din cauza condițiile proaste de detenție și supra-popularea pușcăriilor.

Ca în mai toate domeniile, și-n cel al justiției, Guvernele României dovedesc o lipsa de viziune, de logică, de incompetență, punând accentul pe pedeapsa în loc să urmărească prin politica penală reabilitarea și reintegrarea socială a celor care au încălcat legea și recuperarea prejudiciilor.”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

 

Elena Udrea este încarcerată în România din iunie 2022, la Târgșor

Elena Udrea se află din 16 iunie 2022 încarcerată în Penitenciarul Târgșor, singurul de acest tip din România, acolo unde execută o pedeapsă privativă de libertate de șase ani. Ea a fost condamnată definitiv în așa numitul dosar „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită și de abuz în serviciu.

Ea a fugit în primăvara anului trecut din România, chiar înainte ca instanța să se pronunțe în acest rol, dar a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia. A petrecut 64 de zile prin aresturi bulgărești, în încercarea de a convinge instanțele din țara vecină că condițiile de detenție din România nu sunt conforme cu normele europene. În cele din urmă, Elena Udrea a fost însă extradată și readusă sub pază până la granița țării.

Elena Udrea (49 de ani) și Adrian Alexandrov (36 de ani) au împreună o fetiță, Eva Maria, care va împlini cinci ani în luna septembrie. Ea a venit pe lume în Costa Rica, țară în care mama sa se afla tot în încercarea de a fugi de efectele deciziilor instanțelor românești.

Adrian Alexandrov a spus de mai multe ori că diferența de vârstă ce-l separă de iubirea vieții sale nu constituie pentru el, în niciun moment, vreo provocare aparte, el asumând-0 astfel din prima clipă. Un moment aparte s-a consumat la finele verii trecute, atunci când Elena Udrea a fost vizitată în închisoare și de micuța Eva Maria, deși într-o primă instanță fostul consilier prezidențial a încercat să amâne cât mai mult posibil această întâlnire mamă-fiică, în condiții cu totul speciale.