Anunţ îngrijorător, făcut de un medic din Iran. Aproape 40 la sută din locuitorii din Teheran se vor infecta cu noul coronavirus

Aproape 30-40 la sută din populaţia Teheranului, capitala Iranului, se vor infecta cu noul coronavirus (COVID-19). Avertismentul a fost lansat de un medic specialist în boli infecţioase, care face parte din Comitetul Naţional pentru Gripă din Iran. 

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 12:49
Anunţ îngrijorător, făcut de un medic din Iran. Aproape 40 la sută din locuitorii din Teheran se vor infecta cu noul coronavirus

Doctorul Masoud Mardani a declarat într-un interviu acordat unui ziar iranian că o persoană infectată cu noul coronavirus ar putea transmite infecţia altor patru persoane. Astfel, este de aşteptat ca 30-40 la sută din populaţia Teheranului să fie infectată cu virusul COVID-19 până la sfârşitul lunii, relatează Middle East Monitor. 

Medicul susţine că tot mai mulţi iranieni se duc la spital cu simptome de gripă obişnuită, crezând că au coronavirus.

În schimb, Hamid Suri, un alt oficial iranian, membru al Centrului Anti-Coronavirus, a declarat pentru televiziunea iraniană de stat că se epidemia de COVID-19 se va încheia până la sfârşitul lunii în cazul în care măsurile de combatere a răspândirii bolii vor continua la acelaşi nivel în lumea întreagă, conform aa.com.tr.

Capitala Iranului are o populație de aproape 9 milioane de locuitori. În total, în zona metropolitană a Teheranului trăiesc aproximativ 15 milioane de oameni.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 291 de oameni au murit în Iran din cauza coronavirus.

CORONAVIRUS, numărul morţilor a trecut de 4.000. E nevoie de cinci zile ca oamenii să prezinte simptomele bolii