Anunţ-şoc făcut de Raed Arafat. Liga 1, OPRITĂ înainte de final fără acordul FRF şi LPF

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a anunţat în ce condiții s-ar putea reinstaura starea de urgență din România, așa cum s-a întâmplat din martie până în mai, caz în care Liga 1 ar urma să fie din nou oprită!

24 iul. 2020, 12:34
Anunţ-şoc făcut de Raed Arafat. Liga 1, OPRITĂ înainte de final fără acordul FRF şi LPF

Liga 1 va fi afectată de creșterea de cazuri de coronavirus din România în cazul în care oficialitățile vor declara din nou stare de urgență.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1-3 august. Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, atunci arată că 5% dintre ei în următoarele zile vor intra în Terapie Intensivă. Este clar că este nevoie să luăm măsuri. Nu putem să spunem că situația este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnică arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, e clar că situaţia nu este sub control”, a declarat Raed Arafat.

ALARMĂ în fotbalul românesc: echipele din Liga 1 ar putea să fie excluse din CUPELE EUROPENE

Liga 1 ar urma să fie oprită la începutul lunii august. Cel mai probabil, până atunci se va încheia play-off-ul, dacă nu vor fi noi probleme la echipe și meciurile nu se vor amâna. Din play-off mai sunt două etape, plus restanța FCSB – CFR Cluj, iar acesta e programat să se încheie în weekendul 31 iulie – 2 august.

În schimb, în play-out s-au jucat 10 etape din 14. În plus, mai multe meciuri ale lui Dinamo au fost amânate, iar clubul alb-roșu nu poate fi programat până când se va încheia ancheta DSP. Astfel, „câinii” nu pot juca până pe 5 august, iar play-out-ul nu se poate termina până la începutul lunii august, când România riscă să intre din nou în stare de urgență.