Anunţul aşteptat de întreaga lume. Apare medicamentul care te scapă de Covid-19

Novartis, o companie farmaceutică din Elveția, va dezvolta împreună cu Roche un medicament antiinflamator împotriva pneumoniei asociate cu noul coronavirus.

17 apr. 2021, 11:13
Anunţul aşteptat de întreaga lume. Apare medicamentul care te scapă de Covid-19

Anunţul aşteptat de întreaga lume. Novartis a semnat un al treilea parteneriat prin care pune la dispoziţia unei companii concurente capacităţile sale de producţie, după ce a  încheiat un parteneriat cu BioNTech şi apoi cu CureVac pentru a contribui la producţia de vaccinuri anti-COVID, anunţă Agerpres.

Anunţul aşteptat de întreaga lume

Acordul semnat cu Roche pentru Tocilizumab prevede rezervarea capacităţilor de producţie pentru acest medicament la o fabrică din Singapore, a explicat compania elvețiană într-un comunicat. Totodată, compania elvețiană a explicat că transferul de tehnologie pentru producţia de ingrediente active destinate fabricării substanţelor pentru acest tratament urmează să aibă loc în al doilea trimestru.

O nouă variantă a COVID îi sperie pe reprezentanții OMS: Ar putea avea legătură cu creșterea fulminantă a numărului de cazuri din India!

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, în funcţie de pieţele pe care este vândut, tocilizumab este un medicament împotriva artritei reumatoide şi face parte din căile explorate pentru tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID. Acest tratament administrat intravenos a suferit mai multe eşecuri în timpul studiilor clinice. Însă, un amplu studiu britanic, publicat în februarie, a raportat totuşi rezultate încurajatoare. Studiul, intitulat Recovery, care a implicat mai multe medicamente, a oferit rezultate pozitive cu privire la acest antiinflamator, în special în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces asociat COVID-19.


loading...
Partenerii noștri