Anunţul făcut de Kaufland, în plină pandemie de coronavirus. Ce vor primi pensionarii, gratuit

Lanțul de magazine Kaufland a luat o decizie în ceea ce-i privește pe pensionarii de peste 65 de ani, aceştia fiind cei mai predispuşi la contactarea virusului ucigaş.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 06:44
Anunţul făcut de Kaufland, în plină pandemie de coronavirus. Ce vor primi pensionarii, gratuit

Aceștia vor putea beneficia de livrare gratuită la produsele cumpărate din magazin prin intermediul unei aplicații sau prin intermediul apelurilor telefonice, mult mai la îndemână pentru vârstnici. Anunțul a fost făcut chiar de Kaufland România, prin intermediul unui comunicat.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: Nu va exista dobândă la dobândă pentru creditele ipotecare cu rate amânate

„Pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, care nu pot ieși din casă în această perioadă, am introdus facilități în serviciul de livrare la domiciliu. Astfel, am lansat o linie telefonică specială de preluare a comenzilor, alături de Glovo și de Fundația Regală Margareta a României. Persoanele de peste 65 de ani și cele cu dizabilități pot apela numărul de telefon 0720.00.95.95 și pot plasa comenzi, după următorul program:

  • luni-sâmbătă: 08:30-21:30;
  • duminică: 08:30-20:00.

Linia telefonică creată este momentan disponibilă în toate cele 14 orașe din rețeaua Glovo – București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Ploiești, Oradea, Brăila, Galați și Pitești.

Informații utile:

Comanda poate fi făcută doar de către beneficiar și trebuie să conțină maximum 20 de produse.

Am pregătit un sortiment de 270 de produse de bază, necesare în orice gospodărie.

Livrarea se face în aceeași zi în care se preia comanda.

Noi vom asigura livrarea gratuită la domiciliu a produselor, prin intermediul curierilor Glovo și cu ajutorul voluntarilor Fundației Regale Margareta a României”, scrie în comunicatul retailerului, pe pagina sa de prezentare.

 

Florin Cîţu: „Nu aş vrea să intervin în controlul preţurilor pentru că am putea da în altă problemă – penuria”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat că a cerut o situaţie privind preţurile la anumite produse și a spus că nu ar vrea să intervină în controlul preţurilor pentru că ar putea apărea o altă problemă, respectiv penuria.

Am cerut o situaţie privind preţurile. Încă nu am o situaţie clară. Şi aici Consiliul Concurenţei trebuie să ne spună dacă sunt situaţii de cartel, de oligopol, în care se aranjează creşterea preţurilor, sau este doar o situaţie în care, nu spun, poate că aşa este, au crescut preţurile la import.

Nu avem o situaţie în acest moment, nu ştiu exact ce se întâmplă, dar Consiliul Concurenţei ştiu că analizează şi se uită exact la preţurile pentru coşul de consum zilnic, cred, şi ne va spune dacă este o situaţie de oligopol în care mai mulţi s-au întâlnit şi au crescut preţurile controlat sau este vorba doar de creşterea costurilor, pentru că nu au oameni şi trebuie să plătească mai mult sau sunt preţurile de import mai mari„, a mai spus ministrul Finanţelor, potrivit Agerpres.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat luni că marfă este din abundenţă şi majoritatea preţurilor au revenit la valorile iniţiale, cu excepţia produselor din import.

Deocamdată, nu este vorba despre o problemă de producţie sau probleme de aprovizionare. Discutăm despre o modificare a comportamentului cumpărătorului. Acum constatăm că marfa este din abundenţă şi majoritatea preţurilor au revenit la valorile iniţiale, cu excepţia produselor din import.

Foarte mulţi dintre producătorii noştri mici, de legume, de fructe, de carne aveau ca beneficiar sistemul HoReCa. Stocuri sunt. Pe de o parte, sunt stocuri foarte mari la unele sortimente, pe de altă parte la ceea ce venea din import sunt probleme, pentru că nu sunt cantităţi suficiente, nu se asigură o anumită ritmicitate cu care eram obişnuiţi înainte de începerea crizei.

Trebuie să ne obişnuim cu această criză şi să înţelegem că nu o să fie ca într-o perioadă normală, dar trebuie să facem eforturi să trecem cât mai uşor peste ea, fiecare dintre noi„, a spus Oros.