Anunțul lui Marius Budăi, ministrul Muncii, despre salariul minim european. Câți bani vor primi românii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit miercuri, 14 septembrie, o veste importantă pentru cetățenii care muncesc cinstit și au venituri mici.

14 sept. 2022, 21:38
Anunțul lui Marius Budăi, ministrul Muncii, despre salariul minim european. Câți bani vor primi românii

Marius Budăi a venit cu un anunț mare pentru cei mai săraci dintre români. Oficialul de la Ministerul Muncii salută votul din Parlamentul European a directivei privind stabilirea unui salariu minim la nivel european, care va fi de minim 50% din salariul mediu.

În România, salariul minim ar urma să fie majorat cu 400-500 de lei, minimum.

„Cât sunt în funcţia de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinţilor şi bunicilor noştri să crească. Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu!

De când a reintrat la guvernare PSD a susţinut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alţii, care au guvernat înainte, i s-au opus! Rămân consecvent ideii ‘Oamenii, în primul rând!'”, a scris ministrul Budăi în social media.

 

Anunțul lui Marcel Ciolacu despre salariul minim european

 

Liderul PSD a vorbit despre adoptarea salariului minim european, un proiect susținut de tabăra social-democrată. În opinia lui Marcel Ciolacu, inițiativa de la Bruxelles reflectă foarte clar că românii trebuie să primească majorări salariale.

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei (…)

Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Miercuri, europarlamentarii au adoptat o nouă legislație menită să garanteze salarii minime echitable pentru angajații din cele 27 de state membre.

505 europarlamentari au votat „pentru”, 92 „împotrivă”, iar 44 s-au abținut.