Anunţul lui Orban: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare

Publicat: Marţi, 17 Martie 2020 17:20 // Actualizat: Marţi, 17 Martie 2020 17:20 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate de criza generată de epidemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a avut marţi consultări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice şi sociale necesare pentru reducerea efectelor epidemiei de coronavirus şi, discuţiile vizând soluţiile necesare pentru păstrarea locurilor de muncă şi menţinerea viabilităţii activităţilor din cât mai multe sectoare economice.

El a anunţat că, în şedinţa de miercuri, Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate.

"Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor", a subliniat el.

Printre măsurile aflate în analiza guvernului se găsesc sprijinirea pentru plata şomajului tehnic şi stimularea capacităţii de producţie.

- Creșterea lichidității companiilor;

-Sprijinirea plății șomajului tehnic de către companii pentru angajații care își vor suspenda temporar activitatea;

-Reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale;

-Stimularea capacităților de producție pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecție, dezinfectanți.

Premierul a dat asigurări că sunt achiziţionate şi vor fi distribuite materiale de protecţie a angajaţilor din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii coronavirusului, în contextul în care reprezentanţii sindicatelor şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la siguranţa lucrătorilor care îşi menţin activitatea în această perioadă.

Citeşte şi: Ford Craiova trimite 6.000 de angajaţi în şomaj tehnic, din cauza epidemiei de coronavirus. Renault închide şi ea mai multe uzine

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus guvernul orban măsuri economice sindicate şomaj tehnic sprijin productie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H