Anunţul ministrului Educaţiei: Se va putea studia în aer liber?

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat la Antena3 că ar putea exista şi soluţia ca elevii să ţină cursurile în aer liber, însă această decizie rămâne la latitudinea unitpţilor de învăţământ.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 16:10
Anunţul ministrului Educaţiei: Se va putea studia în aer liber?

„Activităţile sportive se vor desfăşura în aer liber. Este recomandarea Ministerului Sănătăţii. Pentru activităţile de învăţare, decizia este la nivelul unităţilor de învăţământ. O lecţie de muzică sau de pictură poate fi făcută şi în aer liber”, a declarat Monica Anisie. 

Citeşte şi: Monica Anisie: Într-un scenariu verde copiii sunt obligaţi să revină la şcoală

De asemenea, aceasta a vorbit şi despre durata orelor în contextul pandemiei.

„Ora va dura fie 45 de minute, fie 50 de minute. Programul este normal, însă luăm în calcul ca venirea copiilor la şcoală să se facă în aşa fel încât să nu se întâlnească unii cu ceilalţi. Să se realizeze acele circuite în cadrul unităţilor de învăţământ. Ne preocupă sănătate elevilor şi a cadrelor didactice. În momentul în care s-a decis organizarea cursurilor, am lăsat părintele să decidă dacă participă copilul la cursurile de pregătire. Acum trebuie să luăm o decizie dacă lăsăm tot la nivelul părintelui să facă o evaluare. Dacă decide să îl aducă la şcoală şi dacă nu, să urmărească în sistem online la cursuri. Educaţia trebuie să continue. Este obligatoriu să mergem la şcoală până în clasa a XII-a”, a adpugat Monica Anisie.