ANVELOPE DE IARNĂ 2020. Trei motive ca să-ţi schimbi anvelopele de iarnă

ANVELOPE DE IARNĂ 2020. Din cauza încălzirii globale, iarna devine din ce în ce mai caldă şi cu ninsori puţine. Acest lucru creează confuzie, mai ales printre posesorii de autoturisme care nu știu dacă să își mai schimbe sau nu cauciucurile sau chiar să ia unele noi. Aceştia trebuie să ştie că potrivit Codului Rutier nu ai voie să circuli fără anvelope de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 08:29
ANVELOPE DE IARNĂ 2020. Trei motive ca să-ţi schimbi anvelopele de iarnă

ANVELOPE DE IARNĂ 2020. Dacă știi că ai cauciucuri vechi, este timpul să le schimbi cu anvelope de iarnă noi, pentru o siguranță sporită.

Iată și de ce ar trebui să îți schimbi anvelopele de iarnă cu unele noi și iarna dintre 2020 și 2021:

1. Deși ar putea să nu ningă, șansele de apariție ale poleiului sunt mai mari

Încălzirea globală își pune accentul pe viețile românilor din ce în ce mai mult, iar acest lucru este cel mai vizibil iarna, când ninge mai puțin. Deși vremea este mai caldă, nu este suficient pentru a renunța la anvelopele specifice acestui anotimp, deoarece, temperaturile doar puțin mai crescute decât media favorizează apariția poleiului, ceea ce face mult mai periculos condusul cu cauciucuri vechi sau necorespunzătoare.

2. Fiecare zona are particularitățile ei

România are un relief format din toate formele geografice, iar acest lucru are o influență majoră asupra manifestării iernii. Chiar dacă la câmpie vremea poate fi mai blândă, aceasta nu este o scuză să nu mai schimbi cauciucurile, deoarece tot aceasta poate fi imprevizibilă, iar ninsoarea te poate lua pe nepregătite, deoarece încălzirea globală poate avea acest efect neplăcut.

3. Siguranța înainte de toate

Este clar ca nu merită să îți riști propria siguranță și nici pe cea a familiei atunci când pleci la drum iarna, oricât de scurt ar fi drumul. Acesta ar trebui să fie unul dintre cele mai bune motive de a nu renunța la schimbarea anvelopelor cu cele potrivite vremii. Pe deasupra, nu te costă decât o oră din ziua respectivă ceva ce, pentru restul lunilor reci, este foarte important.

Poate că schimbarea cauciucurilor pare un moft când iarna este atât de blândă și chiar dacă meteorologii fac diverse previziuni, acestea nu sunt sigure, pe când niște anvelope special create pentru acest anotimp sunt esențiale. Alege, așadar, siguranța și pregătește-te așa cum trebuie pentru acest sezon rece cu sau fără zăpadă prea multă.

Citeşte şi CAUCIUCURI DE IARNA. Greşeala pe care o fac mii de români când trec la anvelopele de iarnă