Apa îmbuteliată, produsul banal pe care îl consumă zilnic românii, se scumpeşte

Preţurile apei îmbuteliate vor fi majorate cu 20%. Scumpirile la energie, ambalaje şi combustibili sunt astfel transferate la clienți.

17 sept. 2021, 13:27
Apa îmbuteliată, produsul banal pe care îl consumă zilnic românii, se scumpeşte

Românii nu vor avea după ce bea apă, dar nici cu ce să cumpere produsul banal – apa îmbuteliată – din cauza scumpirilor. Producătorii de apă de izvor nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei.

Prin urmare, în această perioadă, are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali.

“Membrii APRIA au fost tot timpul atenți la nevoile clienților, investind în calitate și în eficientizarea proceselor de producție pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune prețuri. Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, se precizează în comunicatul APRIA.

Anul acesta producătorii de apă de izvor plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie).

De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

„Duduie” inflaţia în România, suntem în topul UE la creşterea preţurilor

Membrii APRIA vor continua să investească în utilaje de ultimă generație pentru a crește gradul de eficiență și se vor orienta spre soluții inovatoare de producție și utilizare a energiei.

Cu toate acestea, reprezentanții APRIA consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat și de acțiuni ale autorităților, să sprijine companiile care produc în România și să încurajeze demersurile care își propun realizarea unor activități economice sustenabile.

Virgil Popescu: „O să avem parte și de scăderi, cel puțin la prețul gazelor naturale”
Din Asociaţia Producătorilor din Industria Apei fac parte companii de renume din industria românească. De-a lungul timpului, APRIA s-a dovedit un partener vocal de dialog al autorităţilor şi a luat parte la orice schimbare legislativă, cu misiunea să întărească mediul de afaceri şi să susţină un produs final corect pentru consumator, conform comunicatului Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei.


loading...