Apă raționalizată în Gorj. Primarul a cerut cetățenilor să pârască vecinii care nu respectă ordinul: „Aveți curaj și dați-ne informații!”

Practici mai ceva ca-n Securitatea lui „Nea Nicu", într-o comună din Gorj. Primarul localității a cerut cetățenilor să nu consume „prea multă apă" și mai mult decât atât, să-i toarne la Poliție pe cei care nu respectă acest ordin. 

27 iul. 2022, 12:22
Apă raționalizată în Gorj. Primarul a cerut cetățenilor să pârască vecinii care nu respectă ordinul: „Aveți curaj și dați-ne informații!”

Primarul din comuna Cătunele deja a intrat în „carantină”, din punctul de vedere al consumului de apă, în contextul secetei. Florinel Țuilă a anunțat pe Facebook „ambițiosul plan” de austeritate în social media.

„Stimați cetățeni, trecem printr-o perioadă grea cauzată de seceta din luna iulie. Apa potabilă distribuită la populație este tratată cu clor, ceea ce va duce la uscarea plantelor. De asemenea, în urma comparării măsurătorilor de la apometrul principal cu totalizarea apometrelor abonaților, rezultă că se fură apă”, a avertizat edilul local.

 

Primarul din România care a raționalizat apa a anunțat pedepse pentru cei care nu respectă ordinul

 

Primarul Țuilă a precizat că oamenii pot lua apă din fântânile publice săpate de primărie, iar pentru agricultură exista posibilitatea de a folosi apă din râul Motru sau pârâul din apropierea localității.

În aceeași postare, primarul le-a cerut oamenilor să anunțe atunci când cineva face risipă de apă.

„Vom recompensa pe cei ce vor da informații sigure și susținute. Hoții de apă nu sunt prietenii noștri, ne urăsc, ne fură din buzunar, ne fac să suferim. Aveți curaj și dați-ne informații. Anuntați-ne de persoane care lasă apa să curgă pe furtun mai multe ore!

Ca sancțiuni, cei ce vor fi prinși că sustrag apa vor fi debranșați, vor plăti pierderile din rețea, li se va întocmi dosar penal și nu vor mai avea acces la rețeaua publică. Folosiți fântânile publice și izvoarele pentru a uda plantele!”, a mai transmis Țuilă, potrivit Pandurul.