Apar detalii – bombă după condamnarea lui Sorin Oprescu! Fostul primar al Capitalei ar fi fugit în Grecia

Apar noi detalii despre fuga lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei ar fi plecat din țară cu mult înainte să-și primească sentința.

13 mai 2022, 17:20
Apar detalii – bombă după condamnarea lui Sorin Oprescu! Fostul primar al Capitalei ar fi fugit în Grecia

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de către Curtea de Apel Bucureşti, care l-a găsit vinovat de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Surse din anchetă au dezvăluit faptul că Sorin Oprescu s-ar afla în Grecia, în Halkidiki, unde ar avea o casă. El ar fi fost văzut astăzi cu barca.

Sorin Oprescu nu a fost găsit la domiciliu şi în urma verificărilor autorităţile au stabilit că nu se mai află în România. Fostul primar a fost dat în urmărire internaţională. Oprescu ar fi părăsit România în urmă cu două săptămâni, cu mașina. El ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, au spus surse judiciare. De asemenea, sursele menționate au precizat că în urmă cu două săptămâni nu exista niciun motiv legal pentru ca Sorin Oprescu să fie oprit din drumul său.

Citește și Victor Ciutacu, după condamnarea lui Sorin Oprescu: E aberant. Mai bine făcea viol cu tâlhărie sau omor din culpă, oricum lua mai puţin

Până acum se spunea că fostul edil al Capitalei s-ar afla în Austria, unde locuiește băiatul său. Noile informații spun că Oprescu ar fi fost în vizită la băiatul lui în Austria, dar că ulterior ar fi plecat de acolo și s-ar fi refugiat în Grecia.

Vă reamintim că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au anunţat vineri sentinţa definitivă în dosarul în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu după ce a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise o condamnare la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Astăzi, judecătorii CAB au dublat pedeapsa pentru Sorin Oprescu, condamnându-l la 10 ani şi opt luni pentru corupţie.

Citește și Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare, rămâne şi fără două case, un apartament pe strada Herăstrău şi o vilă în Ciolpani