Apare un nou tip de combustibil. Elon Musk a făcut anunțul: Începem un program pentru a elimina CO2 din atmosferă!

Elon Musk anunță primele schimbări după ce a fost numit Persoana Anului de către revista Time. Acesta a declarată că SpaceX începe un program prin care vrea să facă combustibil din aer, pentru rachetele pe care le deține.

20 dec. 2021, 19:26
Apare un nou tip de combustibil. Elon Musk a făcut anunțul: Începem un program pentru a elimina CO2 din atmosferă!

Apare un nou tip de combustibil. Încă nu sunt puse la punct toate detaliile, însă acesta spune că măsura va fi importantă și pentru Marte, unde dioxidul de carbon atmosferic reprezintă unul dintre puținele lucruri care ar putea fi folosite pentru a alimenta călătoria spre casă.

Apare un nou tip de combustibil. Elon Musk a făcut anunțul: Începem un program pentru a elimina CO2 din atmosferă!

„SpaceX începe un program pentru a elimina CO2 din atmosferă și a-l transforma în combustibil pentru rachete. Vă rugăm să vă alăturați dacă sunteți interesați”, a scris Musk pe Twitter.

Înmulțirea numărului zborurilor „de amuzament” către marginea spațiului a stârnit critici cu privire la daunele pe care astfel de misiuni le fac atmosferei. Spre deosebire de Blue Origin sau Virgin Galactic, SpaceX este oarecum protejată, deoarece asistența pe care o oferă cercetărilor NASA oferă beneficii pentru ceva mai mulți oameni.

Cu toate acestea, cantitățile imense de dioxid de carbon eliberate de fiecare dată când o rachetă SpaceX decolează nu se potrivesc cu eforturile lui Musk de a renunța, prin intermediul Tesla, la transportul terestru ce folosește combustibilii fosili. Deci, recentul tweet al lui Musk nu a fost total întâmplător.

Valoarea ideii pentru misiunile pe Marte nu este contestată. Dacă o călătorie dus-întors pe o altă planetă trebuie să transporte combustibil pentru a decola din nou și a se întoarce acasă, va fi mult mai grea pe drumul de ieșire, necesitând și mai mult combustibil și creând un cerc vicios.

Citește și: Mama lui Elon Musk, apariție strălucitoare pe covorul roșu, în creația unui designer român. Este supermodel la 73 de ani: „Eram renumită înainte ca fiul meu să fie faimos”
Este mult mai bine dacă poți să profiți de materiile prime disponibile la destinație. Pe Marte, asta înseamnă aproape sigur o parte din dioxidul de carbon care formează 96% din atmosfera marțiană. Exersarea pe Pământ va fi esențială și orice dioxid de carbon eliminat din atmosferă ar fi un bonus.

Citește și: Tesla a spart barierele şi a trecut de o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari. Compania lui Elon Musk a primit o comandă record, de 100.000 de maşini, de la Hertz