Aplicaţia Google Foto nu va mai fi gratuită de la 1 iunie. Care sunt alternativele pentru stocarea pozelor

Veşti proaste pentru utilizatorii aplicaţiei Google Foto. Compania a anunţat că, începând cu 1 iunie, va elimina facilitatea prin care se poate stoca un număr nelimitat de poze în serviciul Photos.

25 mai 2021, 17:06
Aplicaţia Google Foto nu va mai fi gratuită de la 1 iunie. Care sunt alternativele pentru stocarea pozelor

Aplicaţia Google Foto nu va mai fi gratuită. Compania Google le permite utilizatorilor să-şi stocheze un număr nelimitat de poze în mod gratuit de aproximativ şase ani. Spre comparaţie, pe Gmail spațiul maxim de stocare este de doar 15 GB și, fie ștergi e-mail-uri, fie îţi achiziţionezi un abonament Google One de aproximativ 100 de lei pe an pentru a mări spațul de stocare la 100 GB. Pentru 200 GB, costul pe an este 140 lei, iar pentru 2 TB trebuie să plăteşti 500 de lei anual, informează HotNews

Aplicaţia Google Foto nu va mai fi gratuită de la 1 iunie. Ce opţiuni există pentru stocarea pozelor

De la 1 iunie, şi utilizatorii Google Foto vor trebui să scoată bani din buzunar dacă vor să stocheze mai multe fotografii. Concret, userii pot stoca până la 15 GB fișiere în Gmail, Drive și Photos, iar orice fotografie urcată în Google Foto după 1 iunie va fi inclusă în acest spațiu de stocare total de 15 GB. Un video lung urcat în Photos poate ocupa și peste 1 GB, așa că spațiul de stocare poate deveni rapid insuficient.

Citeste si Şpagă prin aplicaţie. Cum a încercat un român să scape de dosar penal

Pentru a nu rămâne fără spaţiu în doar câteva săptămâni sau luni, utilizatorii au doar opţiunea de a şterge fișiere mari care nu le mai fac trebuinţă.

O altă variantă de stocare gratuită a pozelor este şi ”Storage Manager”, un loc unde puteți gestiona spațiul de pe contul de Google.

De ajutor este şi secţiunea ”Large photos and videos”, în care unde sunt afișate cele mai mari video-uri din Photos, care pot fi şterse dacă doreşti să eliberezi din spaţiu.

De menționat că fotografiile pe care Google le comprima în Photos şi care erau denumite ”High quality storage” vor fi sub o nouă denumire ”Storage saver”, dar calitatea va fi aceeaşi ca și până acum, spune compania.

Motivul pentru care s-a luat decizia de eliminare a acestei facilităţi

Un oficial al companiei a declarat că a devenit prea scump să mențină backup-ul pentru o asemenea cantitate de imagini. Acesta a declarat că în fiecare săptămână s-ar adăuga 28 de miliarde de fotografii și materiale video, iar în total s-ar fi ajuns la peste 4 trilioane de fotografii pe serverele Google.

Va fi, însă, și o excepție, smartphone-urile Pixel vor putea stoca fotografii la calitate înaltă în Google Foto în mod gratuit şi după 1 iunie.

Citeste si STUDIU Pfizer vrea să dezvolte un vaccin pneumocic care să fie administrat împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19