Aplicațiile din telefonul tău care te lasă fără niciun leu în cont! Cum să te ferești de țepele date online

Numărul țepelor date online a crescut exponențial în ultima perioadă, iar bătrânii sunt cei mai vizați de către escroci. Iată care sunt cele mai periculoase aplicații de pe telefonul mobil.

26 mart. 2024, 21:30
Aplicațiile din telefonul tău care te lasă fără niciun leu în cont! Cum să te ferești de țepele date online
Aplicațiile din telefonul tău care te lasă fără niciun leu în cont! Cum să te ferești de țepele date online

Aplicațiile de pe telefonul mobil care te pot lăsa fără niciun leu în buzunar. În ultima vreme, țepele date în mediul online sunt la fiecare colț de stradă, iar avansul tehnologic din ultimii ani le-a dat șansa hoților să găsească noi metode prin care să îi fraudeze pe cei vulnerabili. În anul 2024 este suficient un simplu click pe un site fantomă pentru a rămâne fără niciun leu în cont, mai ales dacă nu ești atent și cazi în plasa unor aplicații care promit ca pot face miracole.

Citește și: Anunț important pentru clienții Băncii Transilvania. Sunt probleme mari cu sistemele, aplicațiile nu mai sunt funcționale

Hoții online dispun practic de o gamă infinită de strategii prin care să înșele persoanele vulnerabile pentru a obține bani. Recent, a apărut o nouă aplicație care atrage foarte mulți utilizatori, dar reprezintă o amenințare reală pentru securitatea conturilor bancare. Cu un mecanism simplu, această aplicație reușește să atragă rapid utilizatorii în capcana ei.

Cercetătorii au dezvoltat o aplicație numită Life2vec, care utilizează inteligența artificială pentru a prezice viitorul. Aceasta este mult mai complexă decât ChatGPT și poate fi benefică dacă este utilizată corect. Life2vec a fost concepută pentru a anticipa evenimente importante legate, în special, de sănătatea persoanelor, inclusiv diagnosticarea cancerului și estimarea speranței de viață.

Înainte de a face publice afirmațiile legate de eficacitatea aplicației, cercetătorii au efectuat mai multe studii. Datele analizate din eșantioanele selectate au condus la concluzii impresionante: Life2vec este cu 11% mai precisă în predicții decât orice alt sistem bazat pe inteligență artificială.

Cu toate acestea, o problemă serioasă apare acum. Escrocii au observat popularitatea acestei aplicații și au creat mai multe replici care pretind a fi identice cu originalul. Aceste replici solicită sume de bani în schimbul unor servicii de predicție, pretinzând că sunt versiunea autentică Life2vec.

Deși mulți au căzut deja în această capcană, creatorii aplicației originale trag un semnal de alarmă. Versiunea originală a Life2vec nu este încă disponibilă publicului larg și nu solicită niciodată accesul la date sensibile, cum ar fi adresele de e-mail sau informațiile bancare.

În schimb, aplicația falsă dezvoltată de escroci face exact aceste solicitări, iar numărul victimelor crește constant. În dorința de a afla detalii despre viitor, multe persoane cad pradă acestei false aplicații Life2vec.

Astăzi, există numeroase site-uri care promit astfel de servicii pentru sume mari de bani. Însă odată ce datele sensibile sunt furnizate, conturile bancare devin vulnerabile la atacuri.

Citește și: Criminala din Mangalia ar putea primi o pedeapsă redusă! Procesul Loredanei Atănăsoaie a început: ”Am visat-o că mă lua în brațe”