Aproape 130 de REFUGIAŢI sirieni, descoperiţi într-un camion ce se îndrepta spre ROMÂNIA

Publicat: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 20:19 // Actualizat: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 20:19 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 129 de migranți au fost descoperiți sâmbătă la un punct de trecere a frontierei dintre Turcia și Bulgaria într-un camion frigorific ce avea ca destinație România, a anunțat Ministerul bulgar de Interne, citat de agențiile AFP și BTA, menționând totodată că, în urma unei vaste operațiuni desfășurate cu o zi în urmă, pe tot cuprinsul țării au fost arestați 495 de imigranți clandestini și 16 traficanți.

Cei 129 de imigranți ilegali, dintre care 38 sunt bărbați, 33 femei și 58 copii, toți susținând că sunt sirieni, erau ascunși în spatele unor baxuri cu apă aflate în camion. Ei au fost descoperiți în timpul controlului de rutină la punctul de frontieră Kapitan-Andreevo. Șoferul turc a fost arestat. 

Citeşte şi: POVESTEA lui Samar Draie. "REFUGIATĂ" la BUCUREŞTI, o artistă din Siria LUPTĂ cu ISIS prin pictură

Cei 129 de imigranți ilegali, dintre care 38 sunt bărbați, 33 femei și 58 copii, toți susținând că sunt sirieni, erau ascunși în spatele unor baxuri cu apă aflate în camion. Ei au fost descoperiți în timpul controlului de rutină la punctul de frontieră Kapitan-Andreevo. Șoferul turc a fost arestat, scrie Agerpres. 

Potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul MAI bulgar, starea de sănătate a migranților este bună, în prezent efectuând-se verificări pentru a se afla dacă ei într-adevăr sunt sirieni. 

În fiecare zi la frontiera cu Turcia autoritățile bulgare arestează circa o sută de migranți care încearcă să treacă granița cu intenția de a-și continua călătoria către vestul Europei, mulți ascunzându-se printre mărfuri în camioane. 

Deși Bulgaria nu se regăsește pe așa-numita rută a Balcanilor folosită de migranții arabi și asiatici care doresc să ajungă în statele vest-europene, guvernul de la Sofia se așteaptă la o intensificare a fluxului migrator odată cu înrăutățirea condițiilor meteo în timpul iernii. 

În urma unei vaste operațiuni desfășurate vineri pe tot cuprinsul țării, poliția bulgară a controlat aproape 6.000 de vehicule și a reținut 16 traficanți și 495 de migranți. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza imigrantilor granita bulgaria refugiaţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 13:40
...invar de spaţii cine vor a se cuveni fi folosite în cazul în fiecare în România ar invoi refugiaţi. Citeşte şi: Aproape 130 de REFUGIAŢI sirieni, descoperiţi într-un camion ce se îndrepta spre ROMÂNIA loading… ...
31 oct 20:26
...camion frigorific ce avea ca destinație România, a anunțat Ministerul bulgar de Interne, citat de agențiile AFP și Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H