Aproape jumătate dintre români refuză interacţiunea cu brandurile în social media

Peste 45% dintre români nu vor să interacţioneze cu brandurile prin intermediul reţelelor sociale, procent care nu e departe de media globală de 53%, se arată într-un studiu TNS Digital Life.

05 dec. 2011, 15:48
Aproape jumătate dintre români refuză interacţiunea cu brandurile în social media

Cursa pentru dominarea mediului online a determinat companiile din întreaga lume să-şi dezvolte profile pe diferite reţele sociale online, cum ar fi Facebook sau Youtube, pentru a vorbi cu clienţii rapid şi ieftin dar dacă aceste eforturi nu sunt directionate cu grija, acestea sunt irosite pentru jumătate dintre clienţi.

Studiul arată că la nivel global 47% dintre consumatori comentează acum online despre mărci. Comparativ cu media globală, în România numarul acestora este scăzut, doar 15% dintre internauţi posteaza comentarii despre mărci. Acest procent scazut poate fi privit, pe de o parte, ca o interacţiune slabă a mărcilor cu consumatorii români în mediul online, dar şi ca o oportunitate pentru companii de a dezvolta relaţia cu aceştia în viitor.

“Câstigarea şi păstrarea clienţilor este acum mai dificilă decât oricand. Lumea online prezintă fără îndoială oportunităţi majore pentru mărci, însa companiile pot beneficia de acest potenţial numai prin implementarea de strategii de marketing corect adaptate acestui potenţial. Alegând canalul greşit sau pur şi simplu sporind doar cacofonia online, companiile riscă să îşi înstrăineze potenţialii clienţi şi să afecteze creşterea propriului business”, a delarat  George Popescu, Director de Dezvoltare al TNS CSOP.

Potrivit acestuia,  risipa digitală reprezintă acumularea de mii de mărci, grăbite să pătrundă online fără să se gândească bine cu cine vor sa vorbeasca şi de ce. “Multe mărci au recunoscut potenţialul mare pe care îl au audienţele disponibile pe reţelele sociale, însa ele încă nu reusesc să înţeleagă faptul că aceste spaţii virtuale aparţin de fapt consumatorilor şi că prezenţa lor acolo trebuie sa fie bine dozată şi justificată.”, a  mai declarat declarat Popescu,