În judeţul Sibiu doar cinci elevi au rămas nerepartizaţi în urma primei repartizări computerizate, iar luni a început a doua etapă de repartizare.
„Sunt locuri suficiente, aproximativ 550. Ceea ce vă pot spune este că la nivelul judeţului sunt doar cinci elevi care nu au fost repartizaţi, unul fiind din alt judeţ. Cel mai probabil nu se vor ocupa toate locurile nici în urma etapei a treia, care începe în data de 1 august”, a declarat Ioana Dăneţiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu.
Conform ISJ Sibiu, cei cinci absolvenţi de gimnaziu care nu au ocupat un loc la liceu au medii de admitere de 8,79 (o absolventă a Liceului de Artă), 8,61 (o absolventă a Gimnaziului de Stat „Augustin Maior” din Reghin), 6,25 (de la Şcoala cu clasele I-VIII din Brădeni, judeţul Sibiu), în timp ce doi candidaţi au medie sub 5, ambii fiind absolvenţi ai Şcolii cu clasele I-VIII din Brădeni, judeţul Sibiu.
Potrivit listei cu locurile rămase neocupate în urma primei repartizări, publicată pe site-ul ISJ Sibiu, absolvenţii clasei a VIII-a pot alege la a doua repartizare un loc la un profil precum Mecanică, Electronică automatizări, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, Electric, Fabricarea produselor din lemn, Industrie textilă şi pielărie, Turism şi alimentaţie, Comerţ.
Liceele cele mai bine cotate din judeţul Sibiu sunt Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde ultima medie de admitere a fost 8,97, şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”, unde ultima medie de admitere a fost 8,80, aici toate locurile fiind ocupate încă din prima etapă.