Arabia Saudită va avea un oraş plutitor, în formă de țestoasă. Superyacht-ul Pangeos costă 5 miliarde de dolari

Arabia Saudită va avea un oraş plutitor, în formă de țestoasă. Noul proiect va găzdui până la 60.000 de persoane şi costă 5 miliarde de dolari. La finalizare, Pangeos va deveni cea mai mare structură plutitoare construită vreodatp

21 nov. 2022, 14:54

Arabia Saudită va avea un oraş plutitor, în formă de țestoasă. Propus și proiectat de studioul italian de design Lazzarini, Pangeos „își ia numele de la Pangea, supercontinentul care a existat cu milioane de ani în urmă în timpul Paleozoicului târziu și al Mesozoicului timpuriu”.

Traducând acest lucru într-o expresie oarecum futuristă, Pangeos își extinde lungimea cu 550 de metri (1.800 de picioare) și măsoară 610 de metri (2.000 de picioare) în punctul său cel mai lat – aripile. Dacă va fi realizat, vasul în formă de țestoasă va deveni cea mai mare structură din lume construită vreodată”, a mai adăugat Lazzarini, potrivit Arabian Business.

Arabia Saudită va avea un oraş plutitor, în formă de țestoasă

Iahtul plutitor va vedea 19 vile și 64 de apartamente pe fiecare „aripă” a tearayacht-ului în formă de țestoasă, în timp ce interioarele lui Pangeos nu au fost încă dezvăluite, Lazzarini se așteaptă ca 8 miliarde de dolari să fie investiți în construcție, cu o perioadă de timp de opt ani.

Pangeos va avea o grădină pe acoperiș, un mall și un club pe plajă și o infrastructură „Terashipyard” care are 650 de metri lățime și 600 de metri lungime, oferind acces direct la mare.

Citeşte şi: Iranul se pregătește să atace Arabia Saudită. Avertismentul SUA

Deși este propus pentru Arabia Saudită, Pangeos este proiectat să navigheze în jurul lumii fără oprire, deoarece va fi echipat cu surse de energie verde practic nesfârșite.

Alimentat de 9 motoare HTS de 16.800 CP fiecare, Pangeos este de așteptat să navigheze cu o viteză maximă de 5 noduri (5,7 mph/9,2 km/h), trăgând puterea de la valurile oceanului și de la acoperișul acoperit cu panouri solare.

În plus, „spațiile virtuale ale ambarcațiunii pot fi achiziționate și în cadrul unei colecții NFT”, a spus Lazzarini, adăugând că utilizatorii vor trebui să colecteze anumite conținuturi și să acceseze proprietățile virtuale cu acreditările lor, potrivit sursei citate.