Arafat, despre redeschiderea grădiniţelor şi creşelor private: Nu s-a discutat în prezenţa mea, ministrul Educaţiei nu a fost acolo

Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, faptul că în cadrul ședinței de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa despre deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult decât atât, şeful DSU susţine că ministrul Educaţiei nu a fost prezent la această discuţie.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 18:00
Arafat, despre redeschiderea grădiniţelor şi creşelor private: Nu s-a discutat în prezenţa mea, ministrul Educaţiei nu a fost acolo

Raed Arafat susţine că discuţia privire la deschiderea grădiniţelor şi creşelor private nu a avut loc în prezenţa acestuia, iar ministrul Educaţiei nu a fost prezent la şedinţa de la Cotroceni.

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră făcut de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu restaurantele

„Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis. Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

La observația referitoare la faptul că președintele Iohannis a făcut acest anunț, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-a discutat cât am fost acolo”. Din punctul de vedere al şefului DSU, redeschiderea after school-urilor, grădiniţelor şi creşelor private este posibilă, însă pentru a veni în ajutorul părinţilor care vor lucra pe durata vacanţei de vară.

„Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă – nu obligatorie, dar posibilă – redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private”, a declarat astăzi Klaus Iohannis.