ARD, dat în judecată pentru imnul de campanie. Helciug: Nu am cedat niciun fel de drepturi

Dupa ce ARD a folosit o piesa a lui Dan Helciug pentru imnul campaniei electorale, artistul s-a hotărât să dea în judecată atât alianţa politică, cât şi agenţia de publicitate care s-a ocupat de intermediere, pentru încălcarea legii drepturilor de autor, scrie ziare.com.

RomaniaTV.net
06 dec. 2012, 15:14
ARD, dat în judecată pentru imnul de campanie. Helciug: Nu am cedat niciun fel de drepturi

Dan Helciug a fost contactat de agenţia de publicitate La-Luna pentru a oferi melodia „Campionii” pentru imnul unui partid. In ziua respectivă, el a facut câteva modificari pe piesa şi a trimis-o drept demo agenţiei. A doua zi, la lansarea candidatilor ARD în sectorul 3 din Bucuresti, melodia era prezentată drept imnul oficial, fără ca artisul să îşi fi dat acordul.

„A fost o propunere pentru un partid politic, habar n-am avut care, că s-a intamplat de pe o zi pe alta. Urma sa fiu contactat din nou, ca să stăm la masă la negocieri, ca să stabilim termenii contractului. Era o propunere de colaborare. Este un pic modificat textul. Era un demo. O propunere”, a declarat Helciug pentru Ziare.com, adăugând că nu se aştepta la aşa ceva, mai ales că intermediarul de la agenţia de publicitate era un cunoscut al său.

Contactat de Libertatea, Adriean Videanu, şeful de campanie al ARD, a spus printr-un SMS că „Nu-l cunosc. Nu am vorbit in viata mea cu el”, deşi în urmă cu câteva săptămâni declara, pentru Mediafax: „Va rog sa observati prospetimea acestui imn, care este imnul ARD ‘Câştigam cu inima’, este si un mesaj emotional sentimental pe care-l transmitem tuturor celor care ne sustin”.

Din aceasta cauză, artistul se araăa nemulţumit tocmai de faptul că Videanu a declarat ca nu il cunoaşte.

„Pai cum nu mă cunoaşte dacă dă datele astea? Cum nu mă cunoaşteti, domnule Videanu? (…) Toate lucrurile au pornit de la faptul ca dânsul nu a vrut sa stea de vorba cu mine si să aflam şi el, si eu de unde a pornit problema. Era mult mai simplu aşa. Cum să spui ca nu mă cunoşti? Imi pronunti numele şi sunt şi persoana publică de 14 ani în ţara asta”, a spus amuzat artistul.