Ardei umpluți de post. Reţeta simplă şi delicioasă pe care orice gospodină trebuie să o cunoască. Ingredientul secret care îmbunătăţeşte semnificativ gustul preparatului

27 februarie este prima zi din Postul Paştelui, care va ţine până pe 15 aprilie. Este un post lung şi aspru, în care există doar două zile (Buna Vestire şi Dumincia Floriilor) cu dezlegare la peşte.

26 feb. 2023, 10:07
Ardei umpluți de post. Reţeta simplă şi delicioasă pe care orice gospodină trebuie să o cunoască. Ingredientul secret care îmbunătăţeşte semnificativ gustul preparatului

Delicioşii ardei umpluţi de post cu siguranţă le vor face viaţa gospodinelor mai uşoară de-a lungul celor şapte săptămâni de post. Şi asta pentru că multe gospodine se confruntă, la un moment dat, cu lipsa ideilor în ce priveşte preparatele de post.

Ardei umpluţi de post. Ingrediente necesare

Unul este condimentul care schimbă semnificativ gustul ardeilor umpluţi de post şi îi face desăvârşiţi, iar acesta este cimbrul, potrivit retetesivedete.ro. Iată e ce alte ingrediente vei mai avea nevoie ca să obţii cei mai buni ardei umpluţi:

  • o cană cu orez
  • 10 ardei grași
  • trei cepe
  • două linguri cu pastă de tomate
  • ciuperci la cutie
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • orez

Mod de preparare

Spală bine ardeii, curăță-i bine de semințe și taie-le capacul. Toacă ceapa şi pune-o la călit alături de ciupercile tocate. După câteva minute, adaugă pasta de tomate și câteva linguri cu apă.

Citeste si Rețetă de clătite cu vinete. Cum să prepari cea mai delicioasă mâncare de post! Secretul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Spală bine orezul şi adaugă-l în cratiţă. Peste orez, adaugă pătrunjelul tocat mărunt, apoi cimbrul şi amestecă totul foarte bine.

Opreşte focul şi începe să umpli ardeii. Nu îndesa prea tare compoziţia de orez căci rişti să rupi ardeii. După ce i-ai umplut, acoperă-i cu căpăcelele şi introdu-i la cuptor pentru o oră. După prima jumătate de oră, pune o cană cu apă amestecată cu bulion și lasă-i în continuare la cuptor.

Citeste si Rețetă de lasagna de post. Cum să prepari cea mai bună mâncare de post! Nici nu vei simți lipsa cărnii

Beneficiile postului

O singură zi de post pe săptămână poate aduce numeroase beneficii organismului. Asta deoarece nu te vei mai îmbolnăvi cu ușurință. În plus, în timpul postului, vei scăpa de energia negativă acumulată în corp. De asemenea, și mintea ta se va curăța de lucrurile negative.

Postul oferă claritate, energie şi putere de concentrare, fiind benefic atât trupului cât şi minţii. Postul înseamnă curăţare, detoxificare, linişte, pace, drumul către regăsirea cu sine. Altfel spus favorizează îndepărtarea cauzelor care provoacă boli, cum sunt anxietatea sau stresul.

Organismul resimte postul abia după primele 24 de ore, dar, din punct de vedere chimic, lipsa hranei determină utilizarea rezervelor din carbohidraţi ca sursă de energie.