Rețetă de lasagna de post. Cum să prepari cea mai bună mâncare de post! Nici nu vei simți lipsa cărnii

Dacă vrei să le faci o surpriză frumoasă celor dragi în perioada postului, poți să impresionezi cu un preparat delicios și sățios.

28 mart. 2022, 18:35
Rețetă de lasagna de post. Cum să prepari cea mai bună mâncare de post! Nici nu vei simți lipsa cărnii

Rețetă de lasagna de post. Noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de lasagna de post, un preparat gustos și pe placul tuturor. Un mare plus pe care îl are acest preparat este faptul că nici nu vei simți lipsa cărnii. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!

INGREDIENTE
-foi de lasagna
-3 linguri pesmet

pentru sosul bechamel:
-1 lingura faina
-2 linguri margarina
-300 ml lapte de soia/migdale
-sare
-piper
-nucsoara

pentru umplutură:
-200 g cuburi soia
-1 morcov mediu
-1 ceapa
-1 tija de telina
-700 g sos de rosii (conserva)
-200 ml apa
-1/2 lingurita pudra de usturoi
-un varf cutit bicarbonat de sodiu
-1 lingurita rozmarin
-1 lingurita busuioc
-1 lingura ulei
-sare
-piper

MOD DE PREPARARE:

Hidrateaza bucatile de soia in apa fiarta pentru 5 minute, apoi scurge-le. Taie ceapa, morcovul si telina cubulete. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins, adauga sosul de rosii dupa ce legumele devin translucide si lasa sosul sa fiarba acoperit pentru cca 10 min, la foc mic. Adauga soia scursa de apa, urmata de usturoiul granulat, sarea, piperul si condimentele, apoi mai lasa pe foc alte 7-10 minute fara capac, pentru a scadea.

Topeste margarina intr-o alta cratita, adauga faina si amesteca energic pana la omogenizare. Adauga laptele vegetal treptat, apoi continua sa amesteci la foc mediu pana ce sosul se ingroasa. La final, adauga sarea, piperul si nucsoara.
Intr-o tava termorezistenta alterneaza sosul rosu cu foile de lasagna, incepand cu sosul rosu. Deasupra, pe foile de lasagna, asaza sosul bechamel iar peste acesta presara pesmetul. Coace lasagna de post pentru 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

Citește și: Băutura care te scapă de stres, reţeta-minune a unui reputat medic psihiatru. Are efecte imediate şi incontestabile. Calmează anxietatea şi previne depresia
Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc cu milostenie în fiecare an, pentru Postul Mare, dinaintea Învierii lui Mântuitorului. ărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc cu milostenie în fiecare an, pentru Postul Mare, dinaintea Învierii lui Mântuitorului.

Citește și: Rețetă de post. Cum să prepari cea mai bună iahnie de fasole. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret care va schimba tot gusutl!