Reţetă sarmale de post. Ingredientul secret care le face delicioase

Postul Paştelui este cel mai lung post din an, iar uneori gospodinele pot rămâne în pană de idei. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de sarmale de post. Secretul constă într-un ingredient destul de simplu.

13 mart. 2022, 11:45
Reţetă sarmale de post. Ingredientul secret care le face delicioase
Reţetă sarmale de post. Ingredientul secret care le face delicioase

Reţetă sarmale de post. Dacă nu mai ştiţi ce să gătiţi, vă recomandăm această reţetă simplă de sarmale. Chiar dacă sunt de post, sarmalele sunt pur şi simplu delicioase. Ciupercile sunt secretul.

Reţetă sarmale de post. Ingrediente

Citeşte şi Postul Paştelui 2022. Zece reţete de post de la Mănăstirea Pasărea. Le poţi încerca şi tu

Pentru prepararea sarmalelor aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 g orez cu bob rotund, jumătate de kilogram de ciuperci, 250 grame de ceapă, 100 g morcov, sare şi piper după gust, mărar, cimbru, foi de dafin, ulei, bulion, o varză murată.

Mod de preparare

În primul rând trebuie să spălaţi şi să curăţaţi foarte bine legumele, după care tocaţi mărunt ceapa şi ciupercile, iar morcovul daţi-l pe răzătoarea.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie, după care se căleşte ceapa cu un praf de sare. Adăugaţi morcovul, ciupercile şi puţin piper. Se călesc bine toate legumele, după care adaugă orezul. Se mai amestecă bine, după care se mai lasă pe foc încă două-trei minute. După ce opriţi focul, tocaţi mărarul şi adăugaţi-l în tigaie. Până când se răceşte tot amestecul, puteţi pregăti foile de varză. Folosiţi foi subţiri.

Se pune câte o lingură de umplutură, după care se rulaţi sarmaua aşa cum faceţi de obicei. Cotoarele de varză se toacă mărunt şi se pun pe fundul vasului în care urmează să fierbeţi sarmalele. Aşezaţi apoi sarmalele şi adăugaţi printre ele foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru. La final, adăugaţi bulionul şi acoperiţi sarmalele cu foi de varză murată.

Se fierb la foc mic, adăugând din când în când apă.

Sarmalele pot fi servite alături de mămăliguță şi ardei iute.

Poftă bună!

Citeşte şi Postul Paştelui 2021. Alimentaţia corectă în post. Medicul nutriţionist îţi recomandă ce să mănânci şi ce să eviţi ca să nu te îngraşi