Ardei umpluţi. Reţeta de post a măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

E postul Paștelui și foarte mulți credincioși țin post. Iată o rețetă de ardei umpluți de post, așa cum sunt ei pregătiți de către măicuțele de la Mănăstirea Prislop.

13 mart. 2023, 09:27
Ardei umpluţi. Reţeta de post a măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

A început Postul Paștelui. Este cel mai lung și strict post din cele patru care există într-un an. Până pe 15 aprilie, credincioşii se vor abţine de la anumite alimente, precum carne, ouă, pește, brânză, lapte. La mare căutare sunt în această perioadă mâncărurile de post. Pe pagina de Facebook dedicată Mănăstirii Prislop, măicuțele oferă credincioșilor rețete de post gătite direct la mănăstire. Una dintre ele este cea de ardei umpluți de post.

Citește și: Zacusca nu este de post! Controversa legată de Postul Paștelui care a stârnit dispute între credincioșii români

Ingrediente ardei umpluți de post:

7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei

pătrunjel

Citește și: Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci. Preparatul pe care trebuie neapărat să îl încerci în Postul Paștelui

 

Mod de preparare rețetă de ardei umpluți de post: 

Ardeii se spală şi se curăţă de cotor și de seminţe. Pentru că este o rețetă de post, ardeii vor fi umpluți cu legume. Se folosesc ceapă și morcovi curătați, spălați și tocați mărunt.

Într-o tigaie se pune ulei în care se călește ceapa și morcovii. Se adaugă orez, apoi pulpa de la roşii şi se lasă la fiert pe foc mic. Se adaugă sare și piper după gust.

Cu compoziția rezultată se umplu ardeii şi se așează într-o cratiţă mai înaltă. Câteva rosii se taie felii si se folosesc pe post de capac la ardei peste compoziția de legume. Se adaugă apă caldă, puțin suc de rosii şi se pun ardeii la fiert la foc mic.

Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se servesc calzi, împreună cu sos.