Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci. Preparatul pe care trebuie neapărat să îl încerci în Postul Paștelui

Vă prezentăm o reţetă genială de pilaf cu ciuperci, care face senzaţie printre gospodine în această perioadă a Postului Paștelui. Se prepară extrem uşor, iar gustul absolut minunat.

04 mart. 2023, 16:57
Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci. Preparatul pe care trebuie neapărat să îl încerci în Postul Paștelui
Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci

Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci. Dacă ții post și ai rămas în pană de idei, această rețetă simplă și delicioasă te poate salva. Ca să o prepari nu au nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să fii un bucătar iscusit.

Citește și Cea mai gustoasă și simplă rețetă de icre de fasole. Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci

Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci. Ingrediente

Pentru această rețetă ai nevoie doar de o cană de orez, un morcov, două cepe, un ardei gras roșu, un ardei gras verde, 200 de grame de ciuperci,  sare, piper și ulei.

Mod de preparare: 

Pentru început curăță și spală legumele, apoi toacă mărunt ardeii și dă morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Apoi, pune într-o cratiță trei, patru linguri de ulei și pune ceapa la călit până când aceasta devine sticloasă. După care adaugă ardeii și morcovul ras și lasă-le să se înmoaie.

Când legumele s-au înmuiat suficient, pune ciupercile tăiate felii și lasă-le 7-8 minute.

Pune și orezul și lasă-l la călit foarte puțin timp, după care, toarnă 3 căni de apă caldă și amestecă.

Lasă totul să fiarbă până când apa scade, iar legumele și orezul sunt bine gătite. Pune sare și piper după gust și bucură-te de preparatul minunat pe care l-ai gătit.

Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova

Pentru prepararea ardeilor, măicuţele din zona Moldova folosesc următoarele ingrediente: şapte ardei graşi, doi morcovi, două cepe, 150 grame de orez, trei roşii, boia de ardei dulce, sare şi piper, 50 ml ulei, 1 lingură de făină și pătrunjel.

Mod de preparare:

Se spală bine ardeii, după care se taie în căpăt şi se curăţă de seminte. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru „căpăcel“. Următorul pas este cuăţarea legumelor. Tocăm mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se rade.

Se pune ulei la încins într-o tigaie, după care se adaugă legumele şi se pune capacul. După câteva minute, se adaugă şi orezul şi pulpa de la roşii. Se mai lasă câteva minute pe foc, până când amestecul de legume capătă o consistenţă numai bună de umplut ardeii. La final, înainte să oprim focul, adăgăm sare şi piper după gust.

Umplem ardeii cu compoziţia preparată şi îi aşezăm într-o cratiţă suficient de înaltă. Adăugăm apa caldă peste ei şi câteva felii de roşii şi îi lăsăm să fiarbă la foc mic. În momentul în care ardeii sunt aproape fierţi, măicuţele din zona Moldovei dizolvă o lingură de făină în apă şi adaugă în sos.

La final, tocaţi mărunt pătrunjelul şi puneţi-l peste ardei. Vor căpăta un gust aparte. Ardeii îi puteţi servi calzi, împreună cu sos și pâine caldă.

Asta este tot, Poftă Bună!

Citește și Ghiveci călugăresc, reţeta de post care face senzaţie printre gospodine. Este ideală pentru Postul Paştelui