Copil de UN AN, considerat un PERICOL de către serviciile secrete. Motivul e HALUCINANT

Un băiat din China, care abia a împlinit 1 an, nu a trecut de filtrul de securitate al autorităţilor de la graniţa cu teritoriul Macao, fiind considerat un duşman al poporului chinez.

22 dec. 2014, 15:48

Bebeluşul Ho Chun-yan şi părinţii săi se îndreptau spre Macao, pentru a vedea festivităţile din preajma Crăciunului. Tatăl copilului pregătise şi camera de filmat, pentru a-l imortaliza pe fiul său la Ruinele Sfântului Pavel,  frumos luminate în timpul Crăciunului, scrie The Epoch Times.

Copilul şi părinţii săi, rezidenţi în Hong Kong, nu au reuşit să treacă însă de serviciile de la graniţă din Macao. Cei trei au fost ţinuţi într-o cameră de interogare timp de o oră, apoi au fost înştiinţaţi că bebeluşul Ho va trebui să stea în Hong Kong deoarece este „o ameninţare pentru securitatea internă a Macao”.

„Sunt sigur că băiatul meu este periculos. Nici măcar nu ştie să meargă”, a declarat domnul Ho, adăugând că interdicţia este „ridicolă”.

Bebeluşul Ho nu este singurul care nu a fost lăsat să intre în Macao în acea zi, când se celebra cea de-a 15-a aniversare a revenirii regiunii la China. Mai multe persoane din Hong Kong au fost de asemenea în camerele de interogare ale serviciilor vamale şi trimise înapoi, în Hong Kong.

Citeşte şi China: Fostul şef al Securităţii a fost arestat şi exclus din Partidul Comunist

Ulterior, aceste neînţelegeri au fost desluşite: persoanele respinse de filtrele de securitate chineze aveau acelaşi nume, sau nume similare cu cele ale unora dintre dintre cei mai proeminenţi protestatari pro-democraţie din Hong Kong. Aşa a fost şi cazul bebeluşului Ho, al cărui nume, în Chineză, este identic cu cel al lui Albert Ho, parlamentarul pro-democraţie şi unul dintre participanţii la Mişcarea Umbrelelor. Albert Ho a fost arestat la locul de protest din cartierul Admiralty atunci când forţele de ordine au curăţat zona, pe 15 decembrie.

Aceaste măsuri dezvăluie paranoia regimului chinez faţă de mişcarea pro-democraţie din Hong Kong, care s-a manifestat prin protestele Occupy timp de 79 de zile.