Armata germană pregăteşte investiţii de zeci de milioane de euro în tancuri şi apărarea aeriană

Publicat: Sâmbătă, 21 Mai 2016 20:58 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Mai 2016 21:05 // Sursa: romaniatv.net

Germania intenționează să investească zeci de milioane de euro în tancuri și într-un nou sistem de apărare aeriană, după ce a fost anunțată o creștere a bugetului apărării pentru 2017, au declarat sâmbătă surse citate de DPA.

Foto: shoebat.com

Berlinul va cheltui o sumă cu opt cifre pentru modernizarea tancurilor de luptă Leopard 2, au precizat aceste surse, care fac parte din Ministerul Apărării.

O sumă cu nouă cifre va fi cheltuită pentru un nou sistem tactic de apărare aeriană (TVLS), au adăugat sursele.

Într-o declarație apărută sâmbătă în revista Focus, ministrul apărării Ursula von der Leyen e evidențiat bugetul mai mare și instrucțiunile mai stricte privind calitatea în proiectele de achiziție de echipamente militare.

"Cerem ca industria (apărării) să ofere Armatei germane echipamente la timp și fără defecte, așa cum face cu clienții privați", a adăugat Ursula von der Leyen.

Ea a mai spus că principala sa preocupare sunt folosirea eficientă a fondurilor publice și asigurarea celei mai bune protecții pentru militari.

Decizia de a cheltui mai mulți bani pe apărare a fost determinată de înrăutățirea situației privind securitatea, în special din cauza intervenției Rusiei în Ucraina, a amenințării tot mai mare reprezentate de terorism și a 'instabilităților din jurul Europei'.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a decis că majoreze bugetul pentru apărare de la 34,3 miliarde de euro la 39,2 miliarde de euro până în 2020.

Armata germană (Bundeswehr) a spus însă că această creștere este insuficientă, fiind sub ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul național al apărării.

Conform unor documente oficiale confidențiale, citate de cotidianul popular Bild, creșterea nu va fi suficientă pentru a acoperi costurile cu noile tancuri și cu noul sistem de apărare aeriană.

Pe de altă parte, Ursula Von der Leyen a anunțat un plan de a crește numărul angajaților armatei cu 14.300 de militari și 4.400 de funcționari civili în următorii șapte ani. Șapte mii de posturi ar urma să fie create imediat.

Citeşte şi Germania pare să se pregătească de război: Armata face recrutrări, după 25 de ani

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
armata germană Germania sistem aparare aeriana tancuri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mai 09:54
...pare să se pregătească de război: Armata face recrutrări, după 25 de ani Sursa flux SOIM: http://www.romaniatv.net/armata-germana-pregateste-investitii-de-zeci-de-milioane-de-euro-in-tancuri-si-apararea-aeriana_293801.html...
21 mai 21:32
...Mai 21, 2016Armata germană pregăteşte investiţii de zeci de milioane de euro în tancuri şi apărarea aerianăsâm, Mai 21, 2016...
21 mai 21:17
...după ce a fost anunțată o creștere a bugetului apărării pentru 2017, au declarat sâmbătă surse citate de DPA. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
21 mai 21:16
... Germania intenționează să investească zeci de milioane de euro în tancuri...
21 mai 21:10
...aeriană, după ce a fost anunțată o creștere a bugetului apărării pentru 2017, au declarat sâmbătă surse citate de DPA. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H