Armata israeliană așteaptă ordinul! Ofensiva terestră în Fâșia Gaza este pregătită

Războiul din Orientul Mijlociu se intensifică. Liderii Israelului au dat undă verde armatei să intre în Fâșia Gaza și urmează că militarii să decidă când va avea loc momentul de care civilii palestinieni se tem. Totul după ce Hamas a făcut apel la o mobilizare generală în toate orașele din Cisiordania în sprijinul Gazei.

20 oct. 2023, 10:04
Armata israeliană așteaptă ordinul! Ofensiva terestră în Fâșia Gaza este pregătită
Armata israeliană așteaptă ordinul!

Armata israeliană așteaptă ordinul! Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, l-a transmis trupelor adunate la graniţa cu Fâșia Gaza că în curând vor vedea teritoriul palestinian din interior.

Citește și Noi imagini şocante cu spitalul bombardat din Gaza: „Am fost în Iad”

Armata israeliană așteaptă ordinul!

„Acum vedeţi Gaza de la distanţă, dar în curând o veţi vedea din interior. Va veni comanda”, a spus Yoav Gallant.

În urmă cu câteva zile, armata israeliană a declarat că forţele sale au fost desfăşurate în întreaga ţară, sporind pregătirea operaţională pentru următoarele etape ale războiului, cu accent pe operaţiuni terestre semnificative.

Între timp, atacurile sângeroase în Fâșia Gaza se intensifică. Cel puțin 10 persoane, printre care și copii, au murit în urma unui atac asupra unei căldiri rezidențiale. Martorii spun că tragedia a fost provocată de Israel.

De asemenea, liderii Hamas spun în timpul unui atac aerian al Israelului, care a avut loc joi noapte Biserica Ortodoxă greacă „Sf. Porfirie” din orașul Gaza a fost lovită.

Patriarhia Ortodoxă din Ierusalim căreia îi aparține complexul bisericii din Gaza a afirmat, într-o declaraţie, că rămâne angajată în a-şi îndeplini datoria religioasă şi morală de a asigura asistenţă, sprijin şi refugiu celor aflaţi în nevoie, în contextul solicitărilor continue ale Israelului de a evacua aceste instituţii de civili şi al presiunilor exercitate asupra bisericilor în această privinţă.

„A ţinti bisericile şi instituţiile lor, împreună cu adăposturile pe care le oferă pentru a proteja cetăţeni nevinovaţi, în special copii şi femei care şi-au pierdut casele din cauza atacurilor aeriene ale Israelului asupra zonelor rezidenţiale din ultimele 13 zile, reprezintă o crimă de război care nu poate fi ignorată”, se arată în declaraţia Patriarhiei.

Ministerul de Interne şi Securitate Naţională, controlat de Hamas, a adăugat că multe persoane care se adăposteau în complexul bisericii din Gaza au fost rănite.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au recunoscut, vineri, că un perete al unei biserici din zonă a fost avariat ca rezultat al unei lovituri a IDF.

„În cursul zilei, avioane de luptă ale IDF au lovit centrul de comandă şi control aparţinând unui terorist Hamas implicat în lansarea de rachete şi mortiere spre Israel (…) Centrul de comandă şi control era folosit pentru a desfăşura atacuri împotriva Israelului şi conţinea infrastructură teroristă aparţinând organizaţiei teroriste Hamas (…) Ştim că au fost raportate victime. Incidentul este analizat (…) Hamas îşi inserează intenţionat instrumentele în zone civile şi îi foloseşte pe locuitorii Fâşiei Gaza ca scuturi umane”, au transmis reprezentanții IDF pentru CNN.

Citește și VIDEO Victor Ciutacu, reacţie vehementă după valul de atacuri teroriste din Europa: „Situaţia tragică şi dramatică de acum e consecinţa tuturor vrăjelilor soroşiste”