Armata rusă a bombardat o clinică din Dnipro. Cel puţin un mort şi 15 răniţi

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite într-un atac rus care a lovit vineri o clinică în Dnipro, oraş mare în zona central-estică a Ucrainei, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

26 mai 2023, 13:44
Armata rusă a bombardat o clinică din Dnipro. Cel puţin un mort şi 15 răniţi

„Bombardament cu rachete asupra unei clinici în oraşul Dnipro. O persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite”, a scris Zelenski pe Telegram, postând o înregistrare video în care se pot vedea clădiri puternic avariate, deasupra cărora se ridică nori denşi de fum negru.

Guvernatorul regional Serhii Lîsak a anunţat la rândul său că un spital din Dnipro a fost lovit de o rachetă rusă.

„Atac cu rachete asupra Dnipro. Nenorociţii de ‘rasişti’ au atacat o facilitate medicală. Sunt victime”, a subliniat Lîsak pe mesageria Telegram, folosind termenul peiorativ pentru ruşi.

Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra Ucrainei în această lună, vizând în principal facilităţi logistice şi de infrastructură înainte de o contraofensivă ucraineană aşteptată.

Citeşte şi: Dmitri Medvedev, declaraţii îngrijorătoare: „Acest război va dura, cel mai probabil, zeci de ani. Ucraina va dispărea inevitabil!”

Ucraina a doborât 10 rachete şi peste 20 de drone lansate de Rusia în atacuri efectuate în timpul nopţii asupra capitalei Kiev, a oraşului Dnipro şi a regiunilor estice, au declarat vineri oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 10 rachete trase din Marea Caspică, 23 de drone Shahed de fabricaţie iraniană şi două drone de recunoaştere. Aceasta a precizat că un total de 17 rachete şi 31 de drone au fost lansate în timpul atacurilor, care au început joi în jurul orei locale 22:00 (şi a României) şi au continuat până vineri la ora 5:00 dimineaţa.

Mai multe drone şi rachete au lovit ţinte în regiunile Harkov şi Dnipropetrovsk, au precizat oficialii ucraineni. Nu există deocamdată nicio informaţie despre eventuali morţi.  „A fost o noapte foarte dificilă. A fost zgomotos – inamicul a lansat un atac în masă asupra regiunii cu rachete şi drone”, a declarat Serhi Lîsak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk. „Dnipro a avut de suferit”, a adăugat guvernatorul într-o postare pe Telegram.

Citeşte şi: Adjunctul spionajului militar ucrainean spune că „asasinarea lui Putin e o prioritate”, iar Prigojin este şi el pe listă. Răspunsul lui Peskov: „Regimul terorist vorbeşte despre aspiraţiile sale teroriste”