Armata ucraineană plasată în stare de alertă

Armata ucraineană a fost plasată în stare de alertă, a anunțat sâmbătă președintele interimar Oleksandr Turcinov, la scurt timp după votul din parlamentul rus ce autorizează "recurgerea la forțele armate" în Ucraina, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 20:16
Armata ucraineană plasată în stare de alertă

Președintele ucrainean s-a exprimat după o reuniune a consiliului de securitate și apărare națională, în timp ce situația se degradează rapid în Crimeea, peninsula rusofonă a Ucrainei pradă tensiunilor separatiste, notează AFP.

„Am dat ordin ca armata să fie plasată în stare de alertă, să întărească protecția centralelor nucleare, aeroporturilor și siturilor strategice”, a declarat Oleksandr Turcinov într-un scurt briefing de presă.

„Suntem convinși că Rusia nu va lansa o intervenție, pentru că aceasta ar însemna război și sfârșitul oricărei relații între cele două țări”, a declarat la rândul său primul ministru Arseni Iațeniuk.

Șeful guvernului a adăugat că a avut o convorbire cu omologul său rus Dmitri Medvedev, în cursul căreia el a cerut ca Rusia „să își retragă forțele de la Marea Neagră în cazărmi pentru a reduce tensiunea”.

„O intervenție militară ar fi inacceptabilă, deoarece aceasta ar fi o violare a tuturor acordurilor internaționale”, a mai spus el.