Așa arată construcțiile viitorului! Noi imagini spectaculoase din interiorul orașului de zgârie nori în oglindă din Arabia Saudită, cu taxiuri zburătoare, roboți și lună artificială

Noi imagini din Arabia Saudită prezintă proiectul urban impresionant "The Line", orașul "viitorului", ce va fi compus din două clădiri reflectorizante din sticlă, construite în deșert, care se vor întinde pe 170 de kilometri şi vor găzdui 9 milioane de oameni.

28 iul. 2022, 09:34
Așa arată construcțiile viitorului! Noi imagini spectaculoase din interiorul orașului de zgârie nori în oglindă din Arabia Saudită, cu taxiuri zburătoare, roboți și lună artificială

„The Line”, proiectul de sute de miliarde de dolari lansat de prinţul moştenitor al regatului, Mohammed bin Salman, va fi parte din orașul Neom, situat în nord-vestul țării din Golf, lângă Marea Roșie.

Designul pare inspirat din clădiri din filme science-fiction, cum ar fi Star Wars. Vor fi construite două clădiri zgârie-nori de 200 de metri lățime, care vor funcționa ca un oraș vertical, proiectate să se așeze la 500 de metri deasupra nivelului mării. Vor exista lifturi și taxiuri zburătoare, roboți-menajere și o lună artificială uriașă.

Echipa implicată în dezvoltarea acestui proiect susține că The Line va funcționa în totalitate pe energie regenerabilă, fără maşini sau emisii de carbon, și va funcționa cu ajutorul inteligenței artificiale. Un tren de mare viteză va conecta oraşul.

Scopul proiectului este de a stimula economia locală cu miliarde de dolari și de a ajunge la 100 de milioane de vizitatori anuali până la finalul deceniului.

Cu o lăţime de doar 200 de metri, turnurile „The Line” trebuie să combată extinderea urbană necontrolată şi dăunătoare pentru mediul înconjurător, suprapunând locuinţe, şcoli şi parcuri, în conformitate cu modelul „urbanismului cu gravitaţie zero”.

Rezidenţii din NEOM vor avea acces la „toate nevoile zilnice” în doar cinci minute de mers pe jos, precum şi la alte facilităţi, precum piste de schi în aer liber şi „un tren de mare viteză, cu un traseu parcurs de la un capăt la altul al oraşului în 20 de minute”.

De asemenea, NEOM va fi guvernat printr-o legislaţie proprie, aflată în curs de elaborare, însă oficialii saudiţi au afirmat deja că nu intenţionează să ridice interdicţia privind consumul de alcool, impusă de mai mulţi ani în acest regat conservator.

Proiectul programat să fie gata în 2025 ar fi suferit deja întârzieri, deşi prinţul moştenitor insistă că totul se află pe drumul cel bun.

Citește și Muzeul Corpus din Olanda, primul muzeu interactiv din lume unde te poți plimba prin corpul uman. Tehnologie avansată, efecte 5D, hipersunete, jocuri educative – Imagini spectaculoase!Citește și Călătorie de lux cu singurul tren de 7 stele din lume. Detalii nemaiauzite despre fabuloasa garnitură unde o singură călătorie ajunge la preţul exorbitant de 12.500 de euro