Aşa atingi FERICIREA în mod natural. Tristeţea, stresul şi depresia te vor ocoli

Creierul uman eliberează un neurotransmiţător, dopamina, crucial pentru numeroase funcţii esenţiale ale organismului.

RomaniaTV.net
15 nov. 2016, 14:22
Aşa atingi FERICIREA în mod natural. Tristeţea, stresul şi depresia te vor ocoli

Dopamina este responsabilă pentru reglarea mişcării corporale, controlul centrului plăcerii şi al recompensei din creierului, îmbunătăţirea funcţiilor cognitive (învăţare, atenţie, memorie, luarea deciziilor, evaluarea şi rezolvarea de probleme), dar şi pentru reglarea secreţiei de prolactină în timpul alăptării.

Extrem de importantă pentru o stare generală de bine, dopamina, în cantităţi insuficiente, poate duce la alterarea sănătăţii mentale, ducând la apariţia unor probleme precum depresia, tristeţea, gândurile negative în excese sau alte dereglări emoţionale.

Citeşte şi  Scapă de stres şi anxietate cu aceste remedii naturale

Din fericire, există modalităţi eficiente prin care poţi spori nivelul de dopamină din organism, fără a apela la medicamente:

1. Mişcare

Orice tip de exerciţii ai alege să faci, află că acestea sporesc nivelul de dopamină, serotonină şi endorfine. Mişcarea regulată este o sursă de fericire, întăreşte organismul şi reduce stresul.

2. Evită dependenţele

Alcoolul, drogurile, pariurile, sexul sau chiar cumpărăturile ridicate la rang de dependenţă oferă plăcere instant, însă nu sunt o soluţie temporară. Orice formă de dependenţă îţi satisface nevoile temporar, după care nivelul de dopamină scade. Ar trebui să adopţi obiceiuri care îţi oferă o bunăstare constantă, pentru a echilibra nivelul de dopamină din organism.

Citeşte mai mult pe feminis.ro