Aşa îţi cureţi colonul în mod natural

Pentru a evita afecțiuni ale colonului, precum sindromul de colon iritabil, colita, cancerul, dar și scăderea imunității, este nevoie de alimente care să-i fie benefice colonului și care îl curăță natural.

RomaniaTV.net
28 nov. 2016, 11:03
Aşa îţi cureţi colonul în mod natural

Incluzi în dietă mai multe fibre

Când te gândești la alimentene sănătoase pentru colon, primele ar trebui să fie acelea care conțin fibre. Este important să alegi surse de fibre neprocesate: legume, fructe, cereale integrale (orez, quinoa, ovăz, grâu), pâine de secară sau graham, paste integrale.

Te hidratezi mai bine

Atunci când crești cantitatea de fibre, este important să te hidratezi mai bine între mese. Altfel, riști să te confrunți cu o constipație. Străduiește-te să bei între șase și zece pahare de apă pe zi. Cantitatea de apă de care ai nevoie depinde și de vârstă, de temperatura de afară. De asemenea, dacă ai probleme cu rinichii sau cu inima, îți trebuie mai multe lichide.

Îți suplimentezi calciul și magneziul

Riscul de cancer de colon este redus la cei care mănânci mai des alimente bogate în calciu, cum ar fi susanul, sardelele, somonul, spanacul, broccoli, migdalele.

Citeşte şi  Cum să previi bolile de stomac în mod natural

Și magneziul este un mineral esențial pentru menținerea sănătății sistemului digestiv, deoarece previne cancerul colorectal și problemele de tranzit intestinal, cum ar fi sindromul de colon iritabil. Magneziu îți poți procura din semințe de in, migdale, semințe de floarea soarelui și de dovleac, fasole uscată, mazăre, verdețuri.

Mănânci mai rar carne de vită

Unele alimente afectează sănătatea intestinală, pentru că eliberează toxine care se depozitează la nivelul intestinelor și declanșează boli. Printre ele se numără carnea roșie, carnea procesată, lactatele, pe care ar fi bine să le mănânci mai rar sau deloc.

Bea în schimb mai multe sucuri de fructe și legume, preparate în casă și mănâncă mai des carne de pește, ouă, nuci.

Previi bolile cu vitaminele B9 și D

Pentru a preveni cancerul de colon, asigură-te că ai zilnic surse bune de acid folic (vitamina B9) și vitamina D, mai ales în sezonul rece, când soarele e mai puțin prezent. Somonul, sardelele, macroul, ouăle îți aduc un plus de vitamina D. În schimb, acid folic îți procuri din linte, mazăre, broccoli, portocale.

Află ce este sindromul de colon iritabil