Aşa poţi combate constipaţia

Stilul de viață sedentar și alimentația nesănătoasă pot afecta tranzitul intestinal, cauzând constipația. Această problemă digestivă poate fi combătută cu medicamente, dar la fel de eficientă este și alimentația. Sunt câteva produse alimentare care acționează eficient.

RomaniaTV.net
08 mart. 2018, 09:40
Aşa poţi combate constipaţia

Căpșunile

Bogate în vitamina C, căpșunile sunt cunoscute pentru proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii, iar cantitatea mare de  fibre prezente în fructe poate combate constipația într-un mod natural. Mănâncă zilnic trei-patru căpșuni.

Iaurtul

Chiar dacă produsele lactate sunt cunoscute pentru faptul că provoacă probleme digestive, substanțele nutritive din iaurt acționează pozitiv. Iaurtul este sursă de probiotice, care sunt bacterii bune și care mențin sistemul digestiv sănătos. Mănâncă zilnic câte un iaurt natural. Recomandat este cel grecesc.

Prunele

Substanțele nutritive (vitaminele A și C, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier) din prune acționează ca un laxativ, îmbunățind contracțiile musculare. A fost demonstrat că prunele uscate sunt tratament natural împotriva constipației. Evită prunele dacă ești sensibilă la substituienții zahărului.

Fulgii de ovăz

Probabil cea mai comună alegere la micul dejun după ouă, fulgii de ovăz sunt faorte buni și recomandați persoanelor care suferă de constipație. Sunt ușor de digerat și ajută la menținerea sub control a nivelului de colesterol, plus că sunt considerați foarte buni pentru diabetici și cardiaci. Mănâncă în fiecare dimineață câte un bol de iaurt cu două-trei linguri de fulgi de ovăz.

Broccoli

Legumele și fructele trebuie să facă parte din alimentația ta dacă te confrunți cu probleme digestive precum constipația. Cantitatea mare de fibre, prezentă și în broccoli, îmbunătățește digestia. O cană de broccoli oferă organismului 10% din doza zilnică necesară de fibre. 

Migdalele

Bogate în grăsimi sănătoase, migdalele conțin și alte substanțe nutritive esențiale pentru sănătate, inclusiv fibre solubile. Cu toate acestea, consumă-le responsabil…cu moderație, adică. Nu mânca mai mult de un pumn de migdale, fără sare, în fiecare zi. 

Fasolea neagră

O ceașcă de fasole neagră îi oferă organismului mai mult de 15 grame de fibre solubile, compuși nutritivi care joacă un rol esențial în procesul de digestie. În plus, fasolea neagră este fortificată cu proteine, care sunt la fel de bune pentru digestie.

Dacă problema nu se îmbunătățește nici după ce incluzi aceste produse în alimentație, recomandat este mergi la un medic. Poate cauza este alta!

Alimente care te scapă de constipație