Aşa va arăta primul pasaj rutier de pe Valea Prahovei. Centuri ocolitoare ale staţiunilor şi sens giratoriu suspendat pe DN1, în planurile autorităţilor

Ministerul Transporturilor vrea să construiască un pasaj rutier pe Valea Prahovei, pe DN1, la intersecția cu DN73A, respectiv Predeal și Râșnov. De asemenea, are în plan construirea de centuri ocolitoare ale staţiunilor montane.

17 ian. 2022, 23:59

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a făcut publice imagini cu primul pasaj rutier de pe Valea Prahovei. Va fi construit pe DN1, la intersecția cu DN73A, respectiv Predeal și Râșnov.

Valoarea investiţiei va fi de aproape 132,5 milioane de lei, iar durata de execuție de 30 de luni. Ionel Scrioșteanu nu a precizat, însă, data la care ar urma să înceapă lucrările.

„În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, am aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a scris secretarul de stat pe pagina sa de Facebook, acolo unde a publicat imaginile.

Citeşte şi: Folosește apa oxigenată atunci când îți speli hainele. Ucide toți microbii, nu e toxică și te scapă de cele mai urâte pete
Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.

Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Aşa va arăta primul pasaj rutier de pe Valea Prahovei. Ce staţiuni montane vor avea centuri ocolitoare

Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Prahova a anunţat şi construirea unor centuri ocolitoare, în zona stațiunilor Azuga, Bușteni, Comarnic, Predeal și Sinaia.

Proiectele vor ajuta și la preluarea traficului, de pe viitoarea autostradă Comarnic Brașov, despre care autoritățile vorbesc de mulți ani.

Pasajele de pe DN1 vor fi finanțate și licitate de ministerul Transporturilor. Deocamdată sunt la etapa de analiză tehnică și urmează să fie discutate de Comisia de specialitate a ministerului.

Vor fi construite din fonduri CNAIR și vor costa în jur de 80 de milioane de euro. Fiecare va avea lungimea de 4 kilometri, vor fi centuri cu regim de drumuri naționale și se vor construi cu o bandă și jumătate pe sens, conform Ştirileprotv.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, nemilos cu educatoarea din Suceava care ar fi violat trei minore. „Dacă se confirmă, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric”


loading...
Partenerii noștri