ASF reevaluează poliţele de reasigurare ale Carpatica Asig. Cercetează şi solvabilitatea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig, inclusiv în ceea ce priveşte reflectarea acestora în situaţiile financiare ale firmei, potrivit Mediafax. De asemenea, instituţia a solicitat şi informaţii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate şi lichiditate.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 20:58
ASF reevaluează poliţele de reasigurare ale Carpatica Asig. Cercetează şi solvabilitatea

„Prin prisma aspectelor semnalate de către ancheta Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în cazul Carpatica ASIG, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus o serie de măsuri cu aplicabilitate imediată. În privinţa societăţii Carpatica ASIG SA, autoritatea a hotărât reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig, inclusiv în ceea ce priveşte reflectarea acestora în situaţiile financiare ale societăţii, şi a solicitat de informaţii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate şi lichiditate”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Măsurile anunţate de ASF vin la o zi după ce Tribunalul Bucureşti a hotărât, miercuri, la propunerea procurorilor DNA, arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac.

Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, Radu Mustăţea, membru în CA al Carpatica Asig, a primit interdicţie de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Ilie Carabulea, Marian Mîrzac şi Radu Mustăţea au fost reţinuţi, marţi seară, de procurorii anticorupţie.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că Ilie Carabulea este cercetat penal pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de influenţă, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.

VEZI SI:

ASF, sub lupa DNA. Procurorii verifică Ordonanţa Guvernului privind Autoritatea de Supraveghere Financiară