Asistentele de la Spitalul Judeţean Călăraşi, forţate să renunţe la uniformele provocatoare. Au dat peste cap tensiunea pacienţilor

Spitalul Judeţean Călăraşi a primit reclamaţii deoarece uniformele asistentelor de la secţia Chirurgie sunt mult prea "mulate şi provocatoare" şi "dau peste cap" tensiunea pacienţilor. În consecinţă, conducerea unităţii medicale a impus un nou regulament.

04 iun. 2022, 12:39
Asistentele de la Spitalul Judeţean Călăraşi, forţate să renunţe la uniformele provocatoare. Au dat peste cap tensiunea pacienţilor

În consecinţă, asistentele de la Spitalul Judeţean Călăraşi vor trebui să-şi schimbe garderoba deoarece unghiile colorate şi hainele indecente vor fi interzise.

Mai mult, acestea au primit un mesaj pe grupul de WhatsApp cu noile prevederi, din partea şefei de la Chirurgie, Profira Stan.

„Asistentele nu vor mai intra în serviciu începând de azi cu uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar”, se arată în mesajul destinat tinerelor.

Citeşte şi: Gripa tomatelor, noua boală misterioasă, este foarte contagioasă. Rafila: Vom lua şi noi aceleaşi măsuri cu statele UE

Şefa secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean Călăraşi a afirmat că cel puţin trei asistente sunt „în această situaţie”, însă această problemă se regăseşte şi pe alte secţii.

„Nu aşa am învăţat la şcoală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ţinută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii şi fără ojă. (…) Nu doar la noi în secţie (se întâmplă). Chiar şeful de secţie mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacţionez chiar imediat, cu toate că constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-şi arate… Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am eu ceva cu tinereţea lor dar… Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienţilor, şi chiar şeful de secţie mi-a atras atenţia şi a trebuit să iau măsuri şi să impun să se întoarcă la ţinuta regulamentară”, a declarat asistenta şefă, într-un interviu pentru Călăraşi Press.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre cele mai mari probleme din sistemul de sănătate: ‘Există categorii de personal care beneficiază de o salarizare diferită, care nu este în avantajul lor’