Astra Giurgiu a pierdut procesul la TAS şi a rămas fără licenţă UEFA pentru participarea în cupele europene

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins, marţi, apelul formulat de clubul Astra Giurgiu pentru neacordarea licenţei UEFA, ediţia 2020-2021, de către Departamentul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 14:47
Astra Giurgiu a pierdut procesul la TAS şi a rămas fără licenţă UEFA pentru participarea în cupele europene

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins astăzi, 30 iunie 2020, contestaţia formulată de AFC Astra împotriva deciziei Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor, prin care s-a refuzat acordarea licenţei UEFA pentru sezonul 2020-2021”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Fotbal publicat pe site-ul oficial.

La data de 5 iunie 2020, Comisia de apel a menţinut hotărârea instanţei de fond de refuzare a licenţei UEFA, pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor, respectiv pentru existenţa unor datorii financiare restante la data de 30 aprilie 2020 către alte cluburi, către angajaţi şi către asigurările sociale şi autorităţile fiscale.

TAS a reprezentat ultima cale de atac pentru Astra Giurgiu, club care în situaţia în care va ocupa un loc de cupe europene la finalul Ligii I nu va putea participa.

Citeşte şi: Gigi Becali refuză să fie comparat cu Berlusconi: „Eu nu sunt ca el, să-mi pun păr în cap şi operaţii pe faţă”